0.3 C
București
marți, 25 ianuarie 2022 - 19:35
No menu items!

Meci de gală în optimile EURO 2020: Croația – Spania

spot_img

Luni, de la ora 19:00, la Copenhaga, Croația va lupta cu Spania pentru un loc în sferturile de finală de la EURO 2020.

Croația și Spania au avut evoluții oscilante la acest turneu final, însă ambele s-au calificat în optimi, după câte o demonstrație de forță în ultima etapă. Croația a învins Scoția cu scorul de 3-1, în timp ce Spania a triumfat împotriva Slovaciei, cu scorul de 5-0.

Croația s-a calificat după ce a terminat pe locul 2 grupa D, câștigată de Anglia. Echipa lui Zlatko Dalic a început cu stângul aventura la turneul final, cedând pe „Wembley” cu 1-0 duelul cu Anglia, însă a obținut biletul pentru optimi, grație celor patru puncte acumulate în urma remizei cu Cehia, scor 1-1 și a victorie clare cu Scoția, scor 3-1.

Succesul cu scoțienii a fost plătit scump de croați, titularul din centrul defensivei, Dejan Lovren, încasând al doilea cartonaș galben de la acest turneu final, fiind astfel suspendat pentru jocul de pe „Parken”.

Tot pe ultima sută de metri a obținut calificarea în această fază a competiției și Spania. Egală cu Suedia (0-0) și Polonia (1-1) în primele două meciuri din grupă, „furia roja” s-a dezlănțiuit la Sevilla în duelul cu Slovacia, scor 5-0, aceasta fiind cea mai mare diferență între două reprezentative înregistrată până în prezent la EURO 2020.