22.4 C
București
luni, 20 septembrie 2021 - 16:24

Mecanicul care a provocat accidentul de la Fetești pentru că era băut și a adormit a fost REȚINUT

spot_img

Polițiștii de la Transporturi au decis joi seara reținerea pentru 24 ce ore a mecanicului de locomotivă care, băut fiind, a adormit în timp ce conducea trenul și a intrat în coliziune cu un alt tren staționar. 18 vagoane au deraiat, în total, iar circulația feroviară s-a transformat într-un haos pe ruta București Constanța.

În urma investigațiilor efectuate de către polițiștii de la transporturi s-au stabilit următoarele: 

  • un tren de marfă aparținând unei societăți comerciale, ce avea în compunere 41 de vagoane încărcate cu fier vechi și care se deplasa pe relația Craiova – Constanța Port, a intrat în stația C.F. Fetești pe firul 2, intrând în coliziune cu un alt tren de marfă, staționat în stația C.F. Fetești la aceeași linie.
  • mecanicul locomotivei trenului care a intrat în coliziune cu cel de-al doilea tren, un bărbat, de 54 de ani, din Craiova, nu ar fi respectat timpul de odihnă prevăzut de OMT 256/2013, restricția de viteză de 30 de km/h la intrarea în stația C.F. Fetești și nici semnalul roșu de oprire dinaintea intrării în stație.
  • În urma testării alcooltest a mecanicului, a rezultat o alcoolemie de 0,40 mg/l alcool pur în aerul expirat. Acestuia i-au fost recoltate probe de sânge, în vederea stabilirii alcoolemiei.
  • Față de bărbat, s-a dispus efectuarea în continuare a urmăririi penale, pentru săvârșirea infracțiunii de neîndeplinirea îndatoririlor de serviciu sau îndeplinirea lor defectuoasă, sub supravegherea procurorilor din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Fetești.
  • polițiștii de la transporturi au dispus reținerea pentru 24 de ore, acesta fiind introdus în arestul I.P.J. Ialomița, urmând ca, la data de 30 iulie 2021, față de acesta, să se propună Parchetului de pe lângă Judecatoria Fetești, luarea de măsuri legale.

Deocamdată nu a fost stabilit prejudiciul ca urmare a accidentului feroviar. 

C.Dumitrescu