10.8 C
București
luni, 22 aprilie 2024 - 22:54
No menu items!

McDonald’s a desființat un site de Internet cu sfaturi, pentru că jigneau angajații

spot_img

mc

McDonald’s Corp. a desființat un website destinat angajaților, din cauza criticilor publice, în contextul în care compania americană este sub presiune pentru a crește salariile, potrivit agenției Bloomberg.

Unul din aceste sfaturi se referea la fărâmițarea mâncării, care ar produce mai rapid senzația de sațietate, iar altul îi îndemna pe angajați să își ia concediu, în condițiile în care mulți dintre aceștia nu au dreptul la concediu.

”O combinație de factori ne-a făcut să re-evaluăm situația. Link-uri către informații nerelevante sau expirate și acțiunea unor grupuri din exterior care scot elemente din context au atras o atenție nedorită și comentarii nepotrivite”, a transmis compania, printr-un comunicat.

Site-ul denumit McResource fusese creat de o companie terță – Nurtur Health Inc. și cuprindea informații pentru angajați referitoare la sănătate, wellness, îngrijirea copiilor și a bătrânilor. Aceste sfaturi vor fi date în continuare, prin intermediul unei linii telefonice interne.

Aproximativ 90% din cele peste 14.000 de restaurant McDonald’s din SUA funcționează sub franciză, în proprietatea unor alte companii sau investitori.

Mai multe ONG-uri și parlamentarii democrați au făcut recent presiuni publice pentru ca cel mai mare lanț de restaurant din lume să crească salariile și beneficiile sociale ale angajaților, care au făcut recent și o grevă.

V.B.