3.1 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 3:22
No menu items!

Mazăre: Trebuie să răcnesc la miniştri ca să pot face o investiţie

spot_img

Mazăre: Trebuie să răcnesc la miniștri ca să pot face o investiție

Primarul Radu Mazăre reclamă că banii europeni pentru promovarea litoralului nu pot fi cheltuiţi de Agenţia Naţională a Turismului (ANT) şi că, potrivit unui contract încheiat de Elena Udrea, ca ministru al turismului, destinaţia fondurilor este decisă de o firmă privată angajată pentru promovare.

Primarul Constanţei a declarat, luni, că preşedintele ANT s-a plâns că nu poate cheltui banii europeni destinaţi promovării litoralului românesc, întrucât există o firmă privată care stabileşte destinaţia fondurilor europene accesate pentru turism.
“Vreau să vă spun că ieri discutam cu şefa de la Agenţia Naţională a Turismului şi îmi spunea că nu poate să cheltuiască banii europeni, care sunt pentru promovare, pe care-i are România, pentru promovarea litoralului. Are o firmă privată angajată care spune unde se cheltuie acele milioane de euro pentru promovare. Un privat. Băi, zic, voi sunteţi zdraveni la cap?!. Decizia o au factorii politici şi administrativi că de aia ne-aţi votat, că n-a fost promovat litoralul şi trebuie să-l promovăm. Nu! Firma privată decide că aşa e contractul. Contractul făcut de tanti Udrea. Nu poate să rezilieze contractul că nu are voie să-şi ia avocaţi. (…) Ca să poată să cheltuiască banii trebuie să schimbe Masterplanul de turism şi ca să schimbe Masterplanul de turism nu vreţi să ştiţi ce se întâmplă”, a declarat, luni, Radu Mazăre.

Primarul Constanței a adăugat că este foarte greu de trecut barierele birocratice şi că, pentru a putea face o investiţie, trebuie să pună mâna pe telefon şi să “răcnească” la miniştri.

“A trece barierele birocratice în România este îngrozitor de greu. Chiar dacă eşti la guvern, chiar dacă eşti primar, există un imobilism îngrozitor. De exemplu, încă nu am reuşit să obţinem toate avizele necesare votării PUZ-ului Mamaia, unde am presiune investiţională. (…) Dacă nu pun mâna pe telefon să răcnesc la fiecare în parte, vreau să vă spun că nu se poate face nicio investiţie în România”, a spus Mazăre. Întrebat dacă se referă la miniştri, el a răspuns: “La miniştri, da”.

R.D.