4 C
București
joi, 2 decembrie 2021 - 0:09
No menu items!

Maya Teodoroiu – transfer în opt ore la Ministerul Justiției, în funcția de secretar de stat

spot_img

Maya Teodoroiu - transfer în opt ore la Ministerul Justiției
foto: adevarul.ro

Numire “fulger” la șefia Ministerului Justiției (MJ). Simona Maya Teodoriu s-a transferat din subordinea lui Dan Şova la Ministerul Justiţiei în doar opt ore – suficient cât să prindă în programul de lucru cele două locuri de muncă. Viteza cu care s-a mişcat noul secretar de stat de la Justiție ar putea să facă invidios orice alt magistrat (sau asimilat profesiei) a cărui soartă depinde de birocraţia din aparatul ministerelor ori din Consiliul Superior al Magistraturii (CSM).
Marţi dis-de-dimineaţă, de la cancelaria ministrului Dan Şova a plecat la CSM cererea de detaşare a Mayei Teodoriu. Până la prânz cererea era înregistrată şi semnată de preşedintele CSM Oana Schmidt Hăineală. Până la 17.00, în aceeaşi zi, Maya Teodoroiu a fiinţat la MJ, ca secretar de stat, cu ordinul de detaşare deja publicat în Monitorul Oficial.
Este prima funcţie de secretar de stat pe care Ministerul Justiţiei şi-o câştigă în absenţa unui ministru şi, evident, fără ca vreun ministru să o fi cerut-o.
De imaginat că premierul Victor Ponta, care asigură interimatul la Justiţie, va putea beneficia şi el în procesul de desemnare a viitorilor şefi de parchete de sfatul şi cunoştinţele care i-au permis Mayei Teodoroiu să arunce în aer birocraţia din patru instituţii de stat.

Maya Teodoriu este angajată a CSM pe poziţia de consilier juridic asimilat magistratului şi a fost secretat de stat în Ministerul Justiţiei până la venirea în funcţie a Monei Pivnicieru. Din ianuarie s-a transferat pe o poziţie de secretar de stat la nou-înfiinţatul Departament pentru Proiecte de Infrastructură şi Investiţii Străine. Potrivit declaraţiei de avere, Teodoroiu deţine două case şi două terenuri în Craiova, menţionate ca moşteniri, dar şi 12 conturi bancare cu sume care variază între 55 de lei şi 33.000 de euro.

Maia Constantin