0.5 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 10:47
No menu items!

Max Boegl ia 3 milioane de euro pe lucrări suplimentare la metroul Drumul Taberei

spot_img

Metrou Mag 5 (2)_SZ

Odată cu rectificarea bugetară pozitivă de la Metrorex de aproximativ 43 milioane de euro, directorul Aurel Radu are grijă să încheie contracte prin negociere fără publicarea prealabilă a unui anunț de participare pentru continuarea lucrărilor la Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon.

La începutul lunii octombrie, conducerea Metrorex a demarat procedurile pentru încheierea contractului pentru lucrări suplimentare la contractul Magistrala 5 Drumul Taberei-Pantelimon, Lotul Romancierilor, stația Valea Ialomiței inclusiv depou și galerie de legătură-structura de rezistență. Potrivit anexei privind situația achizițiilor publice aflate în derulare, procedura de atribuire a durat aproximativ o lună, conducerea Metrorex acordând, în data de 7 noiembrie, asocierii Max Boegl (Germania) – Max Boegl (România) contractul în valoare de aproximativ 12,2 milioane de lei, bani de la bugetul de stat.

Cei peste 12 milioane de lei sunt bani de la bugetul de stat pentru lucrări de investiții. Asocierea româno-germană se ocupă și de construcția galeriei, staţiei şi depoului Valea Ialomiţei, iar contractul are o valoare de aproximativ 231,6 milioane de lei, fără TVA”, ne-au explicat surse avizate din Ministerul Transporturilor.

Alexandru Maghiar