12.7 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 19:22

Măsuri urgente în Capitală și Ilfov. Ambulanțe militare pentru bolnavii COVID

spot_img

MApN pune, în premieră, la dispoziția Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF), cinci ambulanțe de tip B. Alte mașini sunt aduse din țară de la inspectoratele județene pentru situații de urgență, în condițiile creșterii alarmante a numărului de infectări.

“Începând de marți, 12 octombrie, Ministerul Apărării Naționale va pune la dispoziția Serviciului de Ambulanță București-Ilfov (SABIF) cinci ambulanțe de tip B, cu șofer. Ambulanțele, deservite de personalul SABIF, vor fi folosite în activități specifice de testare a cetățenilor și sunt puse la dispoziție de Direcția Medicală a MApN (două) și de Statul Major al Forțelor Terestre (trei)”, a anunțat MApN.

Este pentru prima dată, de la începutul pandemiei, când ambulanțele MApN vin în ajutorul SABIF.

De asemenea, pentru a face față numărului mare de solicitări, autoritățile au decis să aducă în ajutor în Capitală mai multe ambulanțe de la inspectoratele pentru situații de urgență din țară.

„IGSU asigură dislocarea în municipiul Bucureşti a 2 posturi medicale avansate, de categoria II cu personal aferent deservirii acestora, din cadrul unităţilor subordonate. Locaţiile se vor stabili ulterior, în funcţie de nevoile operaţionale. IGSU asigură dislocarea a 18 autospeciale pentru transport personal şi victime multiple şi a 10 ambulanţe B2 în municipiul Bucureşti, din cadrul rezervelor operative. Pentru fiecare autospecială se vor asigura câte 2 echipaje complete, care să deservească intervenţii în regim permanent, pe durata a 24 de ore. Locaţiile se vor stabili ulterior, în funcţie de nevoile operaţionale”, se arată în ordinul emis, luni, care vizează gestionarea pandemiei.

Mai mult, personalul din unităţile direct implicate nu își va mai putea lua concediu, iar probele practice ale rezidenţilor din anul V la specializarea Medicină de urgenţă se amână.

                                                                                                                  Adina Silav