10 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 7:54

Măsuri sporite de ordine publică și în România, după atentatele de la Bruxelles

spot_img

Măsuri sporite de ordine publică au fost luate și în România, după atentatele de la Bruxelles, au anunțat, marți, într-un comunicat de presă, reprezentanții Ministerului Afacerilor Interne (MAI).

“Ministerul Afacerilor Interne în strânsă legătură cu Serviciul Român de Informații a realizat o evaluare a situației și a sporit măsurile preventive în planul ordinii publice, pentru menținerea unui climat ridicat de siguranță pentru cetățeni”, precizează oficialii MAI.

Potrivit comunicatului, “Ministerul Afacerilor Interne condamnă cu fermitate atentatele teroriste din această dimineață din Bruxelles și își exprimă compasiunea față de familiile celor răniți sau decedați în urma exploziilor”.

„Ceea ce s-a întâmplat astăzi (marți – n.r.) demonstrează încă o dată că pericolul teororist trebuie tratat cu maximă seriozitate de către instituțiile de aplicare a legii din toate statele Uniunii Europene. Imediat după producerea acestor acte teroriste, ministrul afacerilor interne, Petre Tobă, l-a informat pe prim-ministru Dacian Cioloș, despre situația înregistrată în Belgia și comunicată în țară de către atașații de afaceri interne ai MAI la Bruxelles și a transmis ministrului de interne belgian, un mesaj de compasiune și solidaritate față de victimele acestor atentate”, mai arată reprezentanții MAI.

În scrisoarea transmisă viceprim-ministrului belgian, ministrul securității naționale, Jan Jambon, Petre Tobă și-a exprimat întreaga disponibilitate de a acorda orice formă de sprijin, inclusiv în plan operativ, pentru gestionarea situației de la Bruxelles și pentru informarea și protejarea cetățenilor români din Belgia.

R.D.