13.6 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 11:47

Măsuri dure în Franța. 3.000 de angajaţi din centrele sanitare, suspendați pentru că nu s-au vaccinat

spot_img

Aproximativ 3.000 de angajaţi din centrele sanitare din Franţa au fost suspendaţi de la locul de muncă, în prima zi de aplicare a obligativităţii vaccinării anti-COVID-19 pentru aceste grupuri profesionale, a anunţat joi ministrul francez al Sănătăţii, Olivier Veran, citat de EFE.

Într-un interviu acordat postului RTL, Veran a precizat că multe dintre aceste suspendări “sunt doar temporare” şi că cifra reprezintă o parte minimă dintre cele 2,7 milioane de persoane pentru care vaccinarea este obligatorie, dacă vor să continue să lucreze în îngrijirea persoanelor vulnerabile.

Alături de cele 3.000 de suspendări, miercuri a fost şi o zi cu “zeci de demisii”.

Vaccinarea obligatorie, inclusă într-o lege de urgenţă adoptată la începutul lunii august, prevede ca de la 15 septembrie grupurile profesionale vizate să demonstreze că au primit cel puţin o doză de vaccin şi să aibă schema completă până la 15 octombrie.

Aproape 95 % dintre cadrele medicale trebuiau săptămâna trecută să primească cel puţin o doză de vaccin şi 90 % din personalul reşedinţelor pentru vârstnici.

Un angajat al unui spital francez a declarat că se află în greva foamei pentru a protesta faţă de obligativitatea vaccinării. Thierry Paysant, un ofiţer de securitate în caz de incendiu la un spital public din Nisa, în sudul Franţei, şi-a instalat un cort în în faţa abaţiei Saint-Pons din oraş şi a ridicat o pancartă pe care scrie “Greva foamei” cu litere mari şi roşii. El a spus că nu este împotriva vaccinării în sine, dar se opune ca oamenii să fie forţaţi să se vaccineze sau să rişte să-şi piardă locurile de muncă, relatează Reuters.

                                                                                                              Adina Silav