17.8 C
București
joi, 26 mai 2022 - 5:22
No menu items!

Măsuri, după ce numărul infectărilor în rândul elevilor a explodat. Sunt asigurate stocuri pentru testări în toate unităţile de învăţământ

spot_img

Ministrul Educaţiei, Sorin Cîmpeanu, a anunţat că încă 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, arătând că astfel sunt asigurate stocurile pentru testările programate în prima decadă din februarie în toate unităţile de învăţământ.

„Având în vedere evoluţia epidemiologică şi importanţa respectării regulilor sanitare, alături de testarea responsabilă, 5.660.000 de teste vor ajunge în şcoli în acest weekend, până la începutul săptămânii viitoare. 5.000.000 de măşti de protecţie au ajuns deja în şcoli”, a transmis, vineri, Sorin Cîmpeanu.

Potrivit ministrului Educaţiei, după cele 10,54 milioane de teste livrate în şcoli săptămâna trecută, în cursul acestei săptămâni au mai ajuns în şcoli şi grădiniţe încă 2,3 milioane de teste.

„La acest moment, în toate unităţile de învăţământ sunt asigurate stocuri pentru testările programate în prima decadă a lunii februarie 2022. Fac un apel încă o dată la respectarea strictă a regulilor sanitare şi la raportarea responsabilă a rezultatelor testelor, astfel încât procesul educaţional derulat în condiţii de securitate sanitară să fie afectat cât mai puţin posibil”, a precizat Cîmpeanu.

Numărul infectărilor în rândul elevilor și al angajaților din școli s-a dublat de la ultima raportare. Aproximativ 27.000 de elevi și preșcolari sunt confirmați cu COVID-19. La aceștia se adaugă peste 7.000 de angajați din școli și grădinițe testați pozitiv. Începând de luni peste 100 de școli vor trece în regim online.

                                                                                                                    Adina Silav