34.7 C
București
duminică, 1 august 2021 - 14:18

Măsuri dispuse după incidentul de la “George Bacovia”. Fiecare școală din Capitală va avea un grup de combatere a bullying-ului

spot_img

Ministrul Educației, Sorin Cîmpeanu, a anunțat, miercuri, rezultatele raportului și măsurile luate la Școala “George Bacovia”, acolo unde un elev umilit de colegi s-a aruncat de la etaj. 

“Măsurile sunt recomandate pe trei paliere. În primul rând sunt pentru Inspectoratul Școlar al Municipiului București, aici avem ca primă măsură, având la baza managementul defectuos identificat la nivelul directorului adjunct al școlii, se solicită inspectoratului demiterea acestuia. A doua măsură, se recomandă securizarea managementului doamnei director a Școlii “George Bacovia” din Capitală, timp de șase luni, în vederea implementării soluțiilor de remediere a deficiențelor constatate pe parcursul controlului. Trei, se recomandă inspecția generală la Școala Gimnazială “George Bacovia”, în conformitate cu prevederile în vigoare”, a declarat ministrul la Antena 3.

De asemenea, se solicită cercetarea disciplinară a consilierului școlar de la scoala respectivă.

Sorin Cîmpeanu a precizat că la nivelul fiecărei școli din București se va constitui un grup de combatere a bullying-ului, format din directorul școlii, consilierul, trei profesori pregătiți, reprezentanți elevi și reprezentanți părinți.

Aceste măsuri au fost dispuse după ce, la începutul lunii, un elev de clasa a şasea la Școala “George Bacovia” din Bucureşti s-a aruncat pe geamul clasei, în aplauzele colegilor care l-au îndemnat să sară.

Incident grav la o școală din Capitală. Un elev s-a aruncat de la etaj, după ce ar fi fost umilit de colegi