7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 4:58

Măsuri de securitate sporite la târgurile de Crăciun din Europa

spot_img

Târgurile de Crăciun din Europa au loc în acest an în condițiile unor măsuri de securitate sporite, scrie BBC pe site-ul său în limba rusă.

Importante forțe de poliție patrulează prin aceste piețe tradiționale după atentatele de la 13 noiembrie de la Paris.

În Germania, țara cu cel mai mare număr de târguri de Crăciun din Europa — peste 2.000—, ce atrag aproape 50 de milioane de vizitatori, aceste piețe s-au transformat într-un simbol al libertății și al unei vieți normale.

Ministrul german de interne, Thomas de Maiziere, și-a îndemnat cetățenii să continue să meargă în locurile publice, să participe la meciurile de fotbal, să viziteze târgurile de Crăciun, dând asigurări că poliția este în măsură să le asigure securitatea.

La rândul lor, administrațiile acestor piețe au anunțat și ele luarea unor măsuri de securitate, precum interzicerea accesului cu rucsacuri.

În Franța sunt organizate, în mod obișnuit, aproximativ 250 de piețe tradiționale de Crăciun, iar în celelalte state europene — în medie de la 10 la 50.

La Strasbourg, orașul celui mai vechi târg de Crăciun, cu o istorie de 445 de ani, în acest an nu vor mai avea loc evenimente speciale pentru copii.

La Paris, în ciuda atacurilor de la 13 noiembrie, autoritățile au deschis târgul de Crăciun de pe Champs-Elysees, dar deocamdată numărul vizitatorilor este cu mult mai mic decât în anii precedenți.