6.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 4:57

Măsuri de securitate sporite la instituţiile Franţei din Capitală

spot_img

Măsuri de securitate draconice au fost instituite la ambasadele din Romania şi instituţiile franceze din Bucureşti, informează digi24.ro.

Liceul Francez din Bucureşti este păzit de poliţişti şi jandarmi înarmaţi, iar maşinile care îi aduc pe copii la şcoală nu mai au voie să oprească în faţa clădirii. Trupele speciale sunt prezente şi în jurul ambasadei Franţei, acolo unde circulaţia nu mai este permisă.

La ora 7 dimineaţa, la Liceul Francez din Bucureşti, primele măsuri de securitate intră în vigoare. O maşină a poliţiei blochează intrarea pe strada care duce spre şcoală. Poliţiştii primesc liste ale autoturismelor care pot trece de filtru.

La zeci de metri distanţă este alt punct de pază. Jandarmi de la Brigada Specială monitorizează intrarea elevilor în şcoală, iar la poartă, angajaţi de la securitate verifică fiecare persoană în parte pe baza unor liste.

Paza a fost dublată şi la Ambasada Franţei din Capitală. Jandarmi înarmaţi sunt la toate intrările. Circulaţia a fost restricţionată pe un perimetru de două străzi distanţă faţă de ambasadă.

Măsurile de securitate ridicate vor fi menţinute pe termen nelimitat.