19 C
București
marți, 18 mai 2021 - 19:49

Măsuri antipoluare la Milano: Circulația auto, interzisă trei zile

spot_img

Autoritățile din Milano au luat miercuri decizia de a interzice în zilele de 28, 29 și 30 decembrie circulația tuturor vehiculelor particulare în acest oraș din nordul Italiei pentru a combate astfel nivelul de poluare atmosferică situat peste limitele admise.

Măsura este valabilă între orele 10.00 și 16.00 și vizează nu numai automobilele, ci și motocicletele.

Pentru a asigura cetățenilor posibilitatea de a se deplasa și pentru a combate poluarea aerului, municipalitatea a instituit un bilet „antismog” în valoare de 1,5 euro valabil o zi întreagă pe mijloacele de transport în comun.

Poluarea atmosferică s-a agravat în ultimele săptămâni în toate marile orașe din Italia din cauza lipsei precipitațiilor.

În această situație, autorităților locale din regiunea Lombardia, în care se găsește și Milano, li s-a cerut să renunțe la tradiționalele focuri de artificii din noaptea de Revelion, iar la Roma s-a aplicat de mai multe ori măsura circulației alternative, o zi pentru mașinile cu număr de înmatriculare par și o alta pentru cele cu număr impar.

Autoritățile din Roma speră ca nivelul de poluare să scadă după ce elevii au intrat în vacanță, dar nu exclud ca, dacă va fi cazul, să recurgă la interzicerea traficului rutier.