13.1 C
București
duminică, 24 octombrie 2021 - 3:17

Măsuri antiimigraţie luate de Serbia, Macedonia și Slovenia

spot_img

Serbia, Macedonia şi Slovenia impun restricţii pentru limitarea numărului de imigranţi care pot intra în aceste ţări. Autorităţile de la Belgrad şi cele de la Skopje au declarat că refugiaţii din Siria, Irak şi Afganistan sunt singurii care vor avea voie să intre pe teritoriile sârb şi macedonean.

Serbia a început să pună această măsură în aplicare de miercuri după-amiază, iar Macedonia a făcut acelaşi lucru în cursul nopţii. Astfel, sute de imigranţi au fost nevoiţi să se întoarcă în Grecia.

La rândul lor, autorităţile din Slovenia au anunţat că nu vor mai primi pe teritoriul lor imigranţi care vin din motive economice şi nu din cauza unor conflicte armate. Guvernul de la Ljubljana şi-a declarat intenţia de a-i trimite înapoi în Croaţia pe imigranţii care deja au intrat în ţară din motive economice, însă Zagrebul a anunţat că nu -i va primi.

„Slovenia ne-a cerut să acceptăm 162 de persoane. Am refuzat și ne-am informat vecinii cu privire la această situație”, a declarat un purtător de cuvânt al poliției croate, precizând că Slovenia a formulat respectiva cerere miercuri.