19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 22:42
No menu items!

Mastiff Tibetan

spot_img
Foto: amazingnotes.com
Foto: amazingnotes.com

Rasa Mastiff Tibetan este una dintre cele mai vechi rase de câini din lume, iar cercetătorii consideră că acest câine deosebit se află la originea majorităţii câinilor de talie mare.

Câinii din rasa Mastiff  Tibetan sunt animale puternice care se impun prin talia masivă.

Un Mastiff Tibetan este un câine de pază, înzestrat cu multă inteligență, dar care are nevoie de un dresaj ferm încă din primele luni de viață.

Câinii din această rasă au supravegheat taberele nomazilor şi mănăstirile din Tibet vreme de secole, fiind foarte iubiţi de călugări și de locuitorii de pe platoul Tibetan care susțineau că animalele au suflete de călugări și călugărițe care n-au fost destul de buni pentru a fi reîncarnați în oameni sau pentru a merge în Şambala, raiul budiştilor.

Un exemplar de Mastiff Tibetan trăiește între 10 și 14 ani, având nevoie de exerciții dese pentru a se păstra în formă și pentru a fi sănătos.

Câinele din rasa Mastiff Tibetan are nevoie de o relație interactivă cu stăpânul său, bazată pe comunicare, socializarea fiind vitală încă din primele luni de viață pentru evoluția ca exemplar adult.

De asemenea, este deosebit de sensibil la schimbări, fiind dependent de mediul și de familia în care a crescut, de rutina cu care a fost obișnuit. Este afectat și de schimbările anotimpurilor, preferând clima rece.

Mastiff-ul Tibetan tolerează copiii, are răbdare și gentilețe atunci când se află în preajma acestora.

Pentru mulți dintre proprietarii de câini atât de deosebiți nu există nicio altă rasă care să surprindă frumusețea, noblețea sau magia așa cum o face rasa Mastiff Tibetan.