11.2 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 22:45

Mașinile parcate neregulamentar ar putea fi ridicate din nou

spot_img

Guvernul este obligat să adopte de urgență regulamentul de ridicare a mașinilor. Asta după ce, la solicitarea Primariei sectorului 1, Curtea de Apel București a emis sentința civila nr. 1173/07.04.2016.

Potrivit Primăriei Sectorului 1, prin sentința civilă amintită, instanța obligă Ministerul Afacerilor Interne ca, în termen de 30 de zile de la rămânerea definitivă a hotărârii judecătorești, să elaboreze procedura de ridicare a mașinilor oprite/ staționate neregulamentar pe partea carosabilă a drumurilor publice, așa cum este prevazută la art. 64 si art. 97 alin. 1 lit. d) și alin. 6 din OUG 195/2002 republicată.

În plus, Curtea de Apel București obligă Guvernul ca, în termen de 30 de zile de la comunicarea proiectului de reglementare întocmit de Ministerul Afacerilor Interne, să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar pe partea carosabilă.

”Hotărârea Curții de Apel București nu este definitivă, aceasta putând fi atacată cu recurs în termen de 15 zile de la comunicare. Primăria sectorului 1 va solicita, printr-o adresă, Guvernului și ministerului de resort să pună în aplicare hotărârea Curții de Apel și să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar. Acest regulament trebuie adoptat în cel mai scurt timp posibil având în vedere importanța sa pentru decongestionarea traficului și siguranța pietonilor”, se arată într-un comunicat de presă al Primăriei Sectorului 1, citat de Agerpres.

Începând din 25 mai anul trecut, în sectorul 1 al Capitalei nu se mai ridică. Decizia a fost luată în urma unei hotărâri a Înaltei Curți de Casație și Justiție, potrivit căreia procedura de aplicare a măsurii tehnico-administrative constând în ridicarea vehiculelor staționate/ oprite neregulamentar pe partea carosabilă nu poate fi reglementată prin hotărâri ale consiliilor locale.

Primăria Sectorului 1 a chemat în judecată Guvernul și Ministerul Afacerilor Interne cerând instanței să oblige aceste instituții să adopte regulamentul de ridicare a mașinilor parcate neregulamentar.

R.D.