11.7 C
București
luni, 25 octombrie 2021 - 16:00

Mașinile Palatului Cotroceni reparate pe bani grei de amicul lui Mircea Drăghici, refuzat de Klaus Iohannis la Ministerul Transporturilor

spot_img

Administrația Prezidențială a cheltuit, în luna decembrie a anului trecut, 30.000 de euro pe reparații auto, numai pentru autoturismul Mercedes cheltuind doar 20.000 de euro. Interesant este, de fapt, cine deține service-ul auto care a efectuat reparațiile și reviziile.

Administrația Prezidențială a cheltuit, în ultima lună a anului trecut, 30.000 de euro pentru reparația a două autoturisme, Dacia și Mercedes, în cadrul a patru contracte atribuite direct, fără licitație publică. Doar revizia și reparația Mercedesului, după cum scrie în cererea de ofertă, au costat aproape 20.000 de euro. Și una dintre lucrările pentru autoturismul Dacia au costat 11.500 de euro, jumătate din valoarea de piață a unei Dacia Duster nou-nouțe, aproape complet echipate.

Dar să vedem cine deține service-ul auto care a făcut revizia/reparația celor două mașini. Firma se numește T.M.D. LASTING SERVICE și aparține lui Victor Sandu, nimeni altul decât directorul general al Administrației Naționale „Apele Române”. Mai mult decât atât, Victor Sandu este bunul prieten al deputatului PSD Mircea Gheorghe Drăghici, trezorierul partidului, adică persoana propusă pentru a prelua șefia Ministerului Transporturilor. Cei doi dețin împreună, în județul Argeș, un teren extravilan, din anul 2013.

De altfel, service-ul lui Sandu a mai reparat Administrației Prezidențiale două auto Dacia, respectiv Mercedes, și anul trecut, în luna ianuarie, suma totală pentru lucrări fiind de 25.000 de euro.

Firma directorului de la Apele Române a colabora, de cel puțin în ultimii opt ani, cu o altă instituție publică, având zeci de contracte atribuite direct pentru reparații, furnizare și/sau montare de piese – Agenția Națională de Integritate. Poate că acesta este motivul pentru care declarațiile de avere ale lui Mircea Drăghici și Victor Sandu nu sunt luate la analizat, ținând cont de datele diferite furnizate de cei doi în privința terenului deținut în coproprietate. Spre exemplu, dacă în 2017, șeful de la „Ape” declara că deține un teren extravilan de 500 mp, cumpărat în 2013, împreună cu soția, Daniela Sandu, în anul următor, precizează că deținte un teren extravilan de 5.000 mp, cumpărat tot în 2013, împreună cu Gheorghe Drăghici și Dan Bălțat. Cel mai probabil este vorba despre același teren, dar despre coproprietari diferiți, altfel Victor Sandu poate fi acuzat de omisiunea menționării suprafeței de 5.000 mp în declarațiile de avere precedente.

De cealaltă parte, deputatul PSD completează toate declarațiile de avere din ultimii patru ani cu terenul din Argeș, de 5.000 mp, deținut, potrivit documentelor, cu SV (inițialele lui Victor Sandu) și BMD (prima și ultima literă fiind inițialele lui Dan Bălțat, a doua literă provenind, potrivit presei locale de la Marian, iar persoana a fost identficată ca fost polițist în Argeș, județul unde a fost ales deputat Mircea Drăghici).

Andi Topală

Foto: Curentul