18.9 C
București
duminică, 14 aprilie 2024 - 0:52
No menu items!

Masca de protecție, obligatorie la exterior în localitățile cu rata de infectare de peste 6 la mie

spot_img

Masca de protecție devine obligatorie în toate spațiile publice deschise în localitățile în care incidenţa cumulată la 14 zile este mai mare de 6 cazuri la mia de locuitori.

Ministrul Sănătății, Cseke Attila, și ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, au semnat, miercuri, un document pentru completarea Ordinului nr. 874/81/2020 privind instituirea obligativităţii purtării măştii de protecţie, a triajului epidemiologic şi dezinfectarea obligatorie a mâinilor pentru prevenirea contaminării cu virusul SARS-CoV-2 pe durata stării de alertă.

Ordinul se va publica astăzi în Monitorul Oficial al României și va intra imediat în vigoare.

Conform documentului, vor fi exceptate de la obligativitatea purtării măștii de protecție în spațiile publice deschise, persoanele care desfășoară  activități, inclusiv sportive, în mod individual sau împreună cu persoanele cu care locuiesc.

Alte excepții se pot stabili, la propunerea direcţiilor de sănătate publică judeţene, respectiv a municipiului Bucureşti, prin hotărâri ale comitetelor judeţene, respectiv al municipiului Bucureşti pentru situaţii de urgenţă.

                                                                                                                 Adina Silav