-1 C
București
vineri, 28 ianuarie 2022 - 7:19
No menu items!

Masca de protecție FFP2 ar putea deveni obligatorie în România. Care este prețul acesteia și cum arată

spot_img

În contextul valului cinci al pandemiei și al răspândirii noii tulpini Omicron, autoritățile discută deja noi măsuri care ar putea fi adoptate, printre care și recomandarea de a purta mască de protecție FPP2. Pe site-urile de profil, prețul pentru o cutie cu 20 de măști FFP 2 pornește de la 25 de lei și la unii furnizori ajunge chiar și la 60 de lei.

Prim-ministrul Nicolae Ciucă a convocat luni, 3 ianuarie, o şedinţă la Palatul Victoria pentru a analiza măsurile de prevenire şi combatere a efectelor pandemiei de COVID-19, transmite Guvernul.

„În cadrul întâlnirii a fost prezentată evoluţia pandemiei în ţară şi la nivelul Uniunii Europene, fiind evidenţiate o serie de măsuri avute în vedere în funcţie de această situaţie, care să protejeze sănătatea românilor şi să permită continuarea funcţionării şcolilor, precum şi a sectoarelor economice.

Continuarea vaccinării a fost subliniată ca fiind cea mai sigură soluţie de protejare a vieţii şi sănătăţii românilor faţă de formele grave de îmbolnăvire generate de SARS-CoV-2.

Pe de altă parte, una dintre cele mai eficiente măsuri de prevenţie, care ar putea fi generalizată la nivelul întregii ţări, rămâne portul corect al măştii chirurgicale sau al altor tipuri de măşti care să respecte standardele FFP2.”, arată comunicatul de presă al Executivului.

Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, recomandă purtarea măștilor chirurgicale sau FFP2, în locul măştilor textile.

Ministrul sănătății, Alexandru Rafila, spune că măștile chirurgicale sau FFP2 sunt cele recomandate să le purtăm acum, înaintea valului 5, în locul celor textile, având în vedere că această nouă variantă Omicron este mult mai contagioasă.

Masca FFP 2 are notat pe ea acest simbol și este fabricată din 5 straturi de protecție.

Pe site-urile de profil, prețul pentru o cutie cu 20 de măști FFP 2 pornește de la 25 de lei și la unii furnizori ajunge chiar și la 60 de lei.

Măștile de protecție respiratorie tip FFP2 / KN95 oferă protecție împotriva particulelor solide si lichide cu diametrul mai mare de 0.3 microni, inclusiv microorganisme vii precum anumite bacterii sau viruși.