3 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 3:23
No menu items!

Masca cu argilă face miracole

spot_img

Masca cu argilă face miracole

Măştile faciale cu argilă sunt benefice pentru orice tip de piele, fiind recomandate în mod special pentru pielea grasă. Aceste pachete de argilă au proprietăţi vindecătoare şi calmante, care fac pielea să arate tânără şi catifelată. Fiecare tip de argilă (roșie, verde, maro, gri, roz, galbenă sau albă) are capacitatea de a absorbi toxinele din piele, însă diferă nivelul de absorbție. Astfel:

Argila verde: este benefică pentru pielea predispusă la apariţia acneei, fiind indicata mai ales in cazul tenului gras sau combinat. Este bio-minerală, ceea ce înseamnă că ea conține urme din mineralele esențiale, resturi descompuse de plante, alge, iarbă de mare și fitonutrienți proveniți din plante. Este de asemenea bogată în microelemente cum ar fi: argint, calciu, magneziu, zinc, cupru, cobalt, molibdem și fosfor.

Argila verde este un agent purificator foarte puternic, care absoarbe grăsimea în exces, substanțele toxice și impuritățile de pe piele şi ajută la reducerea inflamaţiilor. Tonifică, stimulează și repară celulele pielii care sunt deteriorate, dar și țesutul conectiv și de aceea revitalizează tenul și tonifică pielea.

Argila albă: este indicată pentru toate tipurile de piele. Ea poate fi folosită cât de frecvent dorești, în orice moment al zilei. Avantajele sale: face pielea netedă şi îi conferă un efect calmant.

Argila albastră: are proprietăți de vindecare, reduce aspectul ridurilor, tratează acneea și coșurile și estompează pistruii. Argila albastră este potrivită nu numai pentru femei, ci si pentru barbati. Argila albastra are toate sărurile minerale și microelementele: fosfat, fier, magneziu, siliciu, calciu, potasiu, etc.

Argila galbenă: îmbunătățește aspectul tenului lipsit de vitalitate și obosit.

Argila roșie: îmbunătățește aspectul pielii uscate, sensibile sau care are capilare vizibile. Îndepărtează alergiile și este indicată pentru pielea sensibilă care este predispusă la iritații. Conține silicat de aluminiu, care este un compus complex, ce, pe lângă aluminiu și siliciu, mai conține si fier, magneziu, cupru și potasiu. Argila roșie curăță pielea de stratul de celule moarte cheratinizate și accelerează procesul de regenerare, normalizează funcționarea glandelor sebacee, previne comedoamele și acneea.

Argila roz: este folosită pentru pielea obosită şi fără strălucire. Argila roz are proprietăţi excelente care pot curăţa pielea, redându-i vitalitatea și suplețea.

R.M.