27.2 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 19:14
No menu items!

Mascații SIAS se bat cu luptătorii SWAT, în SUA

spot_img

Serviciul de Intervenții și Acțiuni Speciale (SIAS) al Poliției Române va reprezenta țara noastră la concursul internațional organizat anual, în Statele Unite ale Americii, de forțele speciale ale poliției americane SWAT (Special Weapons And Tactics – Arme și Tactici Speciale).

Concursul SWAT Round-Up International, aflat la a 30-a ediție, se va desfășura în perioada 2-7 decembrie 2012, în Orlando (Florida).

Este pentru prima dată când SIAS participă la acest concurs internațional de elită. „SIAS trimite, în premieră, opt luptători, la acest concurs. Tehnica folosită la toate probele este închiriată de acolo”, a declarat pentru Sursa Zilei șeful SIAS, comisa-șef Teodor Stanca.

Comandatul forțelor speciale ale Poliției Române nu se va deplasa în SUA, la concurs, fiind nevoit să participe cu tehnica specifică la parada militară de Ziua Națională.

Cei opt luptători ai SIAS vor pleca, vineri, spre continentul american. Sursa Zilei le urează mult succes și să revină în țară cel puțin cu un rezultat pe măsura așteptărilor.