12.8 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 13:44

Masacrul Colectiv. Unul dintre tinerii salvatori își revine ușor în spital. Ce i-a spus mamei sale

spot_img

Unul dintre tinerii curajoși care și-au riscat viața salvându-i pe alții din incendiul de la clubul Colectiv, cu riscul de a se răni foarte grav, își revine încet-încet, starea sa de sănăyate îndreptându-se spre mai bine. El chiar i-a adresat câteva cuvinte mamei sale, aflate la căpătâiul său.

Alex Olteanu este tratat la un spital din Newcastle (Marea Britanie), unde, la sfârșitul săptămânii trecute, a fost supus unei noi intervenții chirurgicale pentru grefe la degete, scrie libertatea.ro. Recent, el a ieșit din comă, a fost detubat și a fost mutat de la terapie intensivă într-un salon normal. După ce, timp de câteva zile, a comunicat cu mama sa doar prin semne, mișcându-și doar capul și buzele, marți, tânărul a început să vorbească. Prima sa întrebarea a fost „eu când am voie să mănânc?”. „Nu vorbeşte foarte clar, dar e un început bun! Aşadar, bucurați-vă! Îngerul lui păzitor, a fost, este şi va fi mereu lângă Alex”, a scris pe Facebook, o prietenă care ține legătura cu mama lui Alex.

olteanu alex

Tânărul a plecat de la 16 ani de acasă şi şi-a găsit un serviciu, ca să îşi ajute părinţii, iar în luna august se pare că se angajase ca barman la Colectiv. Alexandru a iesit pe picioarele lui din club, însă s-a întors de două ori înăuntru să mai ajute și pe alții să iasă. La spital a mers cu o masina particulară, nu cu salvarea.  Era conștient și abia după ce a ajuns la spital i s-a făcut rău, medicii fiind nevoiți să îl intubeze. După ce a fost stabilizat, Alexandru a fost transferat în Marea Britanie, pe 8 noiembrie.

Ironia sorții face ca Alex să fi salvator și cu puțin timp înainte de incendiul din Colectiv, când tânărul din Brașov a salvat de la moarte un copil, accidentat în trafic de un șofer care a fugit de la locul faptei.

Olimpia Diaconiuc