8 C
București
joi, 21 octombrie 2021 - 5:56

Masacrul Colectiv. Procurorul general Tiberiu Nițu: “Vom face o anchetă efectivă”

spot_img

Procurorul general Tiberiu Nițu a declarat că procurorii Parchetului General, care au preluat ancheta în cazul masacrului de la clubul Colectiv, vor face o anchetă “efectivă”.

Ne-am luat angajamentul că vom acorda o atenție deosebită acestei cauze. Vom căuta să facem o anchetă efectivă și într-un termen rezonabil cu respectarea tuturor drepturilor și garanțiilor procesuale.

Tiberiu Nițu, procuror general

Nițu a mai spus că ancheta se derulează pe toate palierele, atât cu privire la companiile private, cât și cu privire la autoritățile statului. El a precizat că de vineri noapte și până luni au fost audiate 40 de persoane. Nițu a mai spus că procurorii au reușit să identifice persoanele și compania care au furnizat materialele folosite la spectacolul pirotehnic din clubul Colectiv în seara în care s-a produs incendiul. De asemenea, experții vor analiza imagini surprinse pe camerele de supraveghere din zonă, care sunt “relevante”, a adăugat procurorul general.

Întrebat dacă s-au descoperit fapte de corupție în acest dosar, Tiberiu Nițu a spus că, până în acest moment, ancheta procurorilor s-a concentrat pe victime.

M. Nedelcu