17.2 C
București
vineri, 22 octombrie 2021 - 12:59

Masacrul Colectiv. Premierul Marii Britanii analizează posibilitatea de a oferi asistenţă României

spot_img

Premierul Marii Britanii, David Cameron, va analiza posibilitatea oferirii de asistenţă britanică României, pentru persoanele rănite în incendiul din clubul Colectiv. Șeful Executivului de la Londra a răspuns astfel cererii deputatei Anne-Marie Trevelyan, relatează chroniclelive.co.uk.

Anne-Marie Trevelyan, deputată conservatoare în circumscripţia Berwick, i-a adresat o solicitare premierului David Cameron după ce a discutat cu medicul Sarah Pape, specialist în tratarea arsurilor, care s-a deplasat în România pentru ajutarea victimelor incendiului din Colectiv.

“Medicul Sarah Pape, unul dintre cei mai mari specialişti britanici în tratarea arsurilor, s-a deplasat luni la Bucureşti pentru ajutarea echipelor medicale care tratează victimele incendiului. Înţeleg că sunt 150 de pacienţi în stare critică şi doar 25 de paturi pentru astfel de cazuri în Bucureşti”, a transmis Trevelyan prin Twitter.

David Cameron a răspuns că va analiza modalităţi pentru oferirea de asistenţă României.

“Cred că este corect să fie adus în atenţie acest eveniment tragic petrecut în Bucureşti, iar gândurile noastre sunt alături de victime şi de rudele acestora. Sunt încântat să aflu despre vizita medicului Pape şi despre asistenţa altruistă oferită. Cred că este foarte bună sugestia de a examina posibilitatea oferirii asistenţei de specialitate şi mă voi gândi ce putem face”, a declarat David Cameron.