18.9 C
București
joi, 28 martie 2024 - 14:30
No menu items!

Masacrul Colectiv. Patronii clubului, aduși cu mandat la Parchet

spot_img

Patronii clubului Colectiv au fost adusi cu mandat la Parchetul General, pentru a li se aduce la cunoștință acuzația de ucidere din culpă.

Cei trei, Costin Mincu, Alin Anastasescu și Cătălin Gancea, însoțiți de polițiști, au intrat în sediul parchetului fără să facă vreo declarație, sau să răspundă la întrebările jurnaliștilot.

Cei trei asociaţi ai firmei care deţine Clubul Colectiv – Alin George Anastasescu, Costin Mincu şi Paul Cătălin Gancea – trebuie să fie din nou audiaţi, după ce aceştia au răspuns întrebărilor anchetatorilor şi în noaptea de vineri spre sâmbătă, la scurt timp după incendiu.

Costin Mincu, Alin George Anastasescu şi Paul Gancea (acţionari ai clubului mai sus menţionat) sunt audiaţi în calitate de suspecţi sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de ucidere din culpă şi vătămare corporală din culpă.

comunicat Parchet ÎCCJ

Firma Colectiv Club SRL, care deţine clubul unde a avut loc tragedia de vineri seară, din Capitală, este deţinută de Alin George Anastasescu (47%), Costin Mincu (23%) şi Paul Cătălin Gancea (30%). Alin George Anastasescu este din Voluntari, judeţul Ilfov şi are 28 de ani, Costin Mincu are 36 de ani şi este din Bucureşti, iar Paul Gancea are 28 de ani şi este tot din Bucureşti. Colectiv Club SRL, înfiinţatâ în octombrie 2014, a avut o cifrâ de afaceri de 45.000 de lei în 2014.

Tot luni, la sediul Poliţiei Capitalei dau declaraţii, în calitate de martori, mai multe persoane care au fost în Clubul Colectiv vineri seară, când a izbucnit incendiul. Alți anchetatorii merg, luni, în toate spitalele în care sunt internate persoanele rănite în incendiu, pentru a sta de vorbă cu cei care pot da detalii despre cum a izbucnit incendul de vineri seară.

Potrivit ultimului bilanţ, au murit 30 de persoane, iar alte 130 de persoane sunt internate în mai multe spitale din Bucureşti, 90 dintre ele fiind în stare critică şi gravă.

Procurorii Parchetul instanţei supreme au ridicat documente de la Primăria Sectorului 4 şi de la Inspectoratul Teritorial de Muncă. Clubul Colectiv îşi desfăşura activitatea în baza declaraţiei pe propria răspundere, reprezentanţii Primăriei Sector 4 neavând competenţe în a controla respectarea normelor PSI. La concertul de vineri seara, unde intrarea a fost gratuită, au asistat circa 350-400 de persoane, dar la alte manifestări organizate în acest club au participat mai multe sute de persoane, cu mult peste numărul dat de unul dintre acţionari în declaraţia pe propria răspundere. Această declarație pe propria răspundere a fost dată, pe 6 noiembrie 2014, de Paul Cătălin Gancea, care a precizat în document că este vorba despre un bar/club cu o suprafaţă de 425 metri pătraţi, care are 80 de locuri pe scaun pentru consumatori.

Primăria arată că la data de 21.10.2015, prin Direcţia Generală de Poliţie Locală Sector 4 – Serviciul Inspecţie Comercială, a fost realizat un control şi în incinta punctului de lucru al S.C. Colectiv Club SRL, situat pe strada Tăbăcarilor nr. 7, corp B, clădirea 15, Parter. Poliţiştii locali au constatat că se respecta obiectul de activitate impus prin autorizaţie, în schimb, personalul angajat nu avea calificarea necesară pentru alimentaţia publică şi a fost aplicată o sancţiune contravenţională, fiind dispuse, totodată, termene pentru intrarea în legalitate.

M. Nedelcu