4 C
București
sâmbătă, 4 decembrie 2021 - 0:36
No menu items!

Masacrul Colectiv. Ministerul Sănătății a început discuțiile cu partenerii internaționali încă din 31 octombrie

spot_img

Ministerul Sănătății a deschis primele discuții cu partenerii internaționali încă de a doua zi după tragedia din clubul Colectiv.

Potrivit datelor oficiale, centralizate de Departamentul pentru Relații Internaționale din cadrul Ministerului Sănătății, discuțiile au început cu omologii din Franța și Israel, încă din 31 octombrie, a doua zi după incendiul din Colectiv. De altfel, este cunoscută legătura strânsă cu sistemul medical israelian, iar partenerii francezi sprijină, printr-un proces de consultanță, Ministerul Sănătății de la București, pentru construirea, cu fonduri de la Banca Mondială, a cinci centre pentru mari arși în România.

Aceleași date relevă că discuțiile au continuat, pe 1 noiembrie, cu partenerii din Republica Moldova și Belgia, în această din urmă țară ajungând, sâmbătă, opt răniți pentru a fi tratați.

Ministrul Nicolae Bănicioiu a declarat în repetate rânduri că medicii de la spitalele bucureștene unde au fost internați răniții muncesc zi și noapte, beneficiază de toate produsele medicale necesare, puse la dispoziție prin Unifarm, și că orice ajutor este binevenit.

Andi Topală