12.5 C
București
duminică, 17 octombrie 2021 - 17:08

Masacrul Colectiv. Ce spun medicii belgieni despre răniții aduși din România. VIDEO

spot_img

Medicii belgieni de la spitalul Militar Reine Astrid au postat un scurt film în care arată cum sunt tratați pacienții aduși din România, răniți în urma incendiului din clubul Colectiv.

Medicii și asistenții care îi îngrijesc pe românii răniți spun că nu au mai văzut asemenea răni, arsurile fiind grave, atât la nivelul pielii, cât și pe căile respiratorii.

Imaginile arată tratamentele și condițiile pe care le au tinerii la clinica din Belgia, unde sunt și doi medici români, care vorbesc cu pacienții și cu rudele acestora.

Conform ultimelor informații date publicității de ministerul Sănătății, opt persoane în stare stabilă, care sunt programate în perioada imediat următoare la intervenții chirurgicale, sunt internate la spitale din Belgia.

Au apărut primele semne de evoluție medicală pozitivă în situația tuturor pacienților internați în unitățile sanitare din Belgia. Doi psihiatri români acordă asistenţă de specialitate pacienţilor, dar şi membrilor lor de familie, în funcţie de necesitate. Ambii psihiatri colaborează îndeaproape şi cu preotul ortodox care este zilnic alături de pacienţi.

comunicat Ministerul Sănătății