joi, 29 octombrie 2020 - 13:25

Masacrul Colectiv. Care este starea răniților

Hunor: Nu știm nimic despre ce face Guvernul cu pandemia. Știm doar ce ne spune președintele

Președintele UDMR, Kelemen Hunor, s-a declarat nemulțumit de lipsa de transparență a autorităților în privința epidemiei de coronavirus. „Noi nu știm ce recomandări există din partea...

Batjocură sau incompetență? Monica Anisie digitalizează educația cu un site fără conținut

O platformă folosită în cadrul programului de digitalizare a sistemului de educație din România a fost lansată fără a conține date și informații complete,...

Fostul președinte al Camerei Deputaților, Bogdan Olteanu, 5 ani de închisoare cu executare

Fostul viceguvernator al BNR, Bogdan Olteanu, a fost condamnat definitiv, joi, la 5 ani de închisoare cu executare, potrivit portalului Curții de Apel București. Bogdan...

Prima țară care pregătește planul de război pentru a lupta cu noul coronavirus

Autoritățile uneia dintre cele mai prospere țări din Europa, lovite grav de pandemia de coronavirus, iau în calcul foarte serios introducerea de măsuri valabile...

Starea răniților în incendiul de la Club Colectiv, internați în spitalele Grigore Alexandrescu, Bagdasar Arseni, Sfântul Pantelimon și Sfântul Ioan este staționară, au precizat joi dimineața reprezentanții acestor unități medicale.

Spitalul Elias: starea a cinci răniţi s-a agravat, s-au făcut intervenţii pentru a fi ajutaţi să respire

Starea a cinci dintre răniţii din clubul Colectiv internaţi la Spitalul Elias s-a agravat, astfel că aceştia au fost suspuşi unor intervenţii – respectiv patru traheostomii şi o intubare orotraheală, pentru a fi ajutaţi să respire.

În Spitalul Elias continuă să fie internaţi 14 pacienţi dintre victimele incendiului de la Colectiv, 10 – în Secţia de Terapie Intensiva, şi patru, la Chirurgie.

Bolnavii din Secţia de Chirurgie au o stare generală bună şi necesită tratament local zilnic.

În ceea ce priveşte bolnavii din Terapie Intensivă (ATI), miercuri, au suferit deteriorarea funcţiei respiratorii. Dintre aceştia, patru au fost supuşi traheostomiei şi unul este intubat orotraheal, toţi fiind ventilaţi mecanic. Prognosticul continuă să fie rezervat pentru pacienţii de la Terpie Intensivă, din cauza leziunilor complexe.

Spaţiul Secţiei ATI a unității medicale este dedicat, de duminică, exclusiv îngrijirii bolnavilor arşi.

Spitalul Bagdasar Arseni: 21 de pacienți, în stare staționară

Starea celor 21 de pacienți internați la Spitalul Bagdasar Arseni este staționară, a anunțat medicul Florin Bica, purtător de cuvânt.

“Nu s-a schimbat nimic. În primul rând, nu s-a schimbat nimic în rău. Situația rămâne staționară. De ieri au început grefările cu piele. Sunt internați 21 de pacienți, dintre aceștia șase pe secție, 15 în reanimare”, a afirmat Bica.

Spitalul Sfântul Ioan: Niciun rănit nu a fost externat

La rândul său, medicul Carmen Giuglea de la Spitalul Sfântul Ioan a informat că și starea pacienților din această unitate medicală este una staționară, nefiind externat niciun rănit.

Miercuri se aflau la Sfântul Ioan cinci răniți în stare gravă, iar alți doi cu o stare generală bună.

Spitalul Grigore Alexandrescu: Nicio modificare în starea răniților internați

Purtătorul de cuvânt al Spitalului de Copii Grigore Alexandrescu, Raluca Alexandru, a afirmat că nu a apărut nicio modificare în ceea ce privește starea de sănătate a pacienților internați. “Au fost trei pacienți operați. Doi pacienți sunt intubați în stare mai gravă și fata care este doar la pansament. În total șase pacienți. Doi în stare critică”, a susținut medicul.

Spitalul Sf. Pantelimon: Doi pacienți, în continuare în stare critică

Managerul Spitalului Sfântul Pantelimon, Gheorghe Popescu, a declarat pentru AGERPRES că doi pacienți sunt în continuare în stare critică, iar alți doi în stare bună.

“Au fost grefe puse, auto-grefe. Au venit doi medici de la Spitalul de Arși, un medic estetician de la Spitalul de Urgență Floreasca. Doi pacienți sunt în stare critică, doi în stare bună, merg excelent pentru că nu au avut afecțiuni pulmonare în urma incendiului”, a explicat managerul unității medicale.

Spitalul SRI: Cei doi cetățeni spanioli răniți la Colectiv vor fi externați

Cei doi cetățeni spanioli internați la Spitalul SRI “Dr. Agrippa Ionescu” în urma incendiului din clubul Colectiv vor fi externați joi, conform unei informații publicate pe pagina de Facebook a SRI.

“Ei au fost internați pe 30 octombrie și au beneficiat atât de tratament medical de specialitate, cât și de consiliere psihologică adecvată. Mai sunt internați patru pacienți, doi în stare critică și doi cu o evoluție pozitivă, stabili”, menționează sursa citată.

Cei doi pacienţi în stare critică sunt o tânără italiancă de 20 de ani şi bodyguardul de la Clubul Colectiv, în vârstă de 35 de ani.

Spitalul Militar: Alţi trei pacienţi sunt supuşi unor operaţii de transplant de piele

Alţi trei pacienţi internaţi la Spitalul Militar Central după incendiul din clubul Colectiv sunt pregătiţi, joi, pentru transplant de piele, doi cu autogrefe şi al treilea cu piele artificială, a anunţat directorul general unităţii sanitare, colonel medic Florentina Radu-Ioniţă.

“Starea celor trei pacienţi operaţi miercuri şi cărora li s-a făcut transplant de piele cu autogrefă este bună, ei spunând chiar că se simt mai bine. Alţi trei pacienţi sunt pregătiţi pentru intervenţii similare joi, la unul dintre răniţi fiind luată în calcul varianta unei grefe cu piele artificială, datorită rănilor care nu ar permite autogrefa”, a spus directorul general al Spitalul Militar Central.

Florentina Radu-Ioniţă a precizat că în Spitalul Militar Central sunt în continuare internaţi 12 răniţi în incendiul din clubul Colectiv, doi dintre ei fiind în stare critică.

“Avem doi pacienţi în stare critică. Din păcate, starea unuia dintre răniţi s-a agravat miercuri, devenind critică. Este vorba despre o tânără arhitectă care la momentul incendiului avea pneumonie. Am tratat suferinţa cu antibiotice, dar, din păcate, starea acesteia s-a agravat, ştiut fiind că afectarea pulmonară este cea care poate crea probleme după primele zile de la accident. Ceea ce pot să spun este că până acum nu am avut niciun caz de infecţie, dar riscul cel mai mare în astfel de situaţii este apariţia infecţiilor la locul plăgii”, a mai spus directorul general al spitalului.

Avertisment planetar. Economiile dezvoltate se vor transforma în „zombie”

Pandemia de coronavirus va provoca o ”zombificare” de lungă durată a economiilor dezvoltate, potrivit raportului privind estimările economice aferente trimestrului al patrulea al Economist...

Lista celor 24 de boli pentru care se instituie izolare acasă sau în spitale

Guvernul a aprobat o hotărâre privind lista bolilor infectocontagioase pentru care se instituie izolarea persoanelor la domiciliu sau în spital. Documentul stabilește lista bolilor infectocontagioase...

Rezultatele testelor PCR primite în timp real prin SMS. Implicarea medicilor de familie schimbă procesul raportării

Fluxul informaţional utilizat în raportarea datelor referitoare la infecţia cu virusul SARS-CoV-2 se modifică începând de săptămâna viitoare, prin actualizarea platformei informatice de colectare...

Care este situația epidemiologică reală în Ilfov. Lista pe localități a ratei de infectare

Rata de infectare în județul Ilfov, transmisă public de Grupul de Comunicare Strategică, pe 26 octombrie, era de 1,86 la mia de locuitori, fiind...

Ion Cristoiu: Cei mai buni votanţi pentru PNL pe 6 decembrie sunt morţii. Mai dă unul din ăia morţi şi pe la PSD, să...

Publicistul Ion Cristoiu afirmă că discursul preşedintelui Iohannis, după întâlnirea de marţi cu responsabilii  şi specialiştii din sănătate, are un “ caracter sinistru”, unic...