5.6 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 5:46

MASACRUL COLECTIV. Care este starea răniților

spot_img

Un număr de 34 de răniți în incendiul din clubul Colectiv mai sunt internați în spitalele din țară și din străinătate, a trasmis luni Ministerul Sănătății (MS).

Potrivit MS, 12 pacienți sunt internați în spitalele din Capitală, unul dintre aceștia fiind în continuare în stare critică. Până luni au fost externate 68 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară.

În prezent, la Spitalul Bagdasar Arseni este internat un pacient, la fel ca și la Spitalele Elias și CC Iliescu, la Spitalul de Urgență din București  – doi, la Spitalul Grigore Alexandrescu – trei, iar la Spitalul Militar Central – patru.

Un număr de 39 de persoane au fost transferate în unități sanitare din străinătate.

În spitalele din străinătate mai sunt internați 22 de răniți în incendiul de la Colectiv, dintre care un cetățean german.

Astfel, în Austria, Israel și Germania sunt internate câte două persoane în stare stabilă. În Olanda și în Marea Britanie sunt internate patru persoane în stare stabilă, iar în Belgia sunt internate opt persoane în stare stabilă. De asemenea, alți patru pacienți au fost externați și se află în tratament în ambulatoriu în spitalele din străinătate.

Numărul persoanelor decedate în tragedia din clubul Colectiv ajuns la 62, dintre care 27 de persoane au murit în incendiu, 24 în spitalele din țară și 11 în străinătate, a mai informat Ministerul Sănătății.