6.9 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 9:27

Masacrul Colectiv. Care este starea răniților / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Ministerul Sănătăţii anunţă că, vineri dimineaţă, în spitalele din Capitală mai erau internaţi 62 de pacienţi, dintre răniţii din Colectiv, 14 dintre ei fiind în stare critică, în timp ce cinci au fost externaţi în ultimele două zile.

Dintre cele cinci persoane externate, patru au părăsit spitalul joi, iar una miercuri. Este vorba despre un pacient de la Spitalul “Sf. Ioan”, doi de la “Sfântul Pantelimon”, şi doi de la Spitalul Universitar de Urgenţă Bucureşti.

În urma incendiului din 30 octombrie, la clubul Colectiv au încetat din viață 26 de persoane, iar pe drum spre spital a mai murit o persoană. În 13 zile de la tragedie au decedat alte 27 de persoane, numărul victimelor ajungând, joi, la 54.

Spitalul “Sfântul Ioan”: cei trei răniți internați, în stare gravă

Cei trei răniți în incendiul din clubul Colectiv, care mai sunt internați la Spitalul “Sfântul Ioan”, se află la Terapie Intensivă, în stare gravă, a declarat vineri medicul Carmen Giuglea.

“Mai sunt internați în spital 3 pacienți răniți în clubul Colectiv, toți la Terapie Intensivă, prezentând stare gravă”, a afirmat medicul chirurg plastician.

Spitalul Bagdasar Arseni: Doi dintre răniți, în stare gravă

Patru răniți în urma incendiului din clubul Colectiv se află internați pe Secția de Terapie Intensivă a Spitalului Bagdasar Arseni, doi dintre aceștia având o stare ameliorată, alți doi fiind în stare gravă, a declarat, vineri, medicul Mircea Carantino.

“Doi au starea ameliorată, alți doi, stare gravă. Ddintre aceștia, unul trebuia să fie transferat încă de ieri în străinătate. Toate actele necesare sunt gata”, a spus medicul.

El a afirmat că alți opt pacienți sunt pe secție, dintre aceștia o pacientă urmând a fi externată în cursul zilei de vineri.

Spitalul de Arși: Starea pacienților internați este staționară

Starea pacienților internați la Spitalul de Arși este staționară, a declarat, vineri dimineața, pentru AGERPRES, purtătorul de cuvânt al unității medicale, Adrian Stănculea.

Joi, o pacientă rănită în incendiul din clubul Colectiv era în continuare intubată, iar alți doi pacienți se aflau în stare gravă, însă evoluau “spre bine”. “14 răniți sunt internați în total la Spitalul de Arși. Dintre aceștia, 11 se află internați pe secție cu evoluție bună, 2 în stare gravă, care încet-încet merg spre bine. O pacientă este în stare critică, dar stabilizată, în continuare intubată”, declara joi medicul.