10.8 C
București
sâmbătă, 16 octombrie 2021 - 19:22

MASACRUL COLECTIV. Bilanțul tragediei a ajuns la 60 de morți

spot_img

Unul dintre răniții din clubul Colectiv transferați în Austria, la Viena, a încetat din viață duminică. Bilanțul tragediei a urcat, astfel, la 60 de morți.

Alexandru Hogea, tânărul care a murit duminică într-un spital din Viena, avea 19 ani, era din Sinaia şi era student la Facultata de Automatică şi Calculatoare din Bucureşti. După incendiul din Clubul Colectiv, el a fost internat la Spitalul Universitar cu arsuri pe apoape 60 la sută din suprafaţa corpului, iar pe 7 noimebrie a fost transferat la spitalul austriac, în timp ce părinţilor lui li s-a spus că va fi transferat la un spital din Bruxelles.

O adolescentă din Sinaia a creat, pe 10 noiembrie, o campanie pe Facebook pentru susţinerea tânărului. “Am înţeles că a fost intubat. Acum este în Viena, inernat la AKH! Haideţi să fim alături de Alex! Puteam fi noi în locul lui“, arăta eleva din Sinaia în mesajul postat pe rețeaua de socializare.

Potrivit Ministerului Sănătății, duminică erau internați în spitalele din București 40 de răniți, dintre aceștia zece fiind în stare critică și gravă.

Alți 28 sunt internați în unități medicale din străinătate.