8.4 C
București
joi, 28 octombrie 2021 - 1:30

Masacrul Colectiv. Alți răniți vor fi transferați la spitale din străinătate / UPDATE

spot_img
  • UPDATE

Primul zbor – care era programat pentru ora 10.00 către Marea Britanie  – s-a amânat. Motivul: în sprijinul autorităților române va veni un avion special de transport al NATO, care poate parcurge aceeași distanță în 3 ore, nu în 6, precum cele ale MApN. Ca urmare, zborul va avea loc, cel mai probabil, în noaptea de duminică spre luni.

Cea de-a doua cursă medicală, către Ungaria, programată la ora 12.00, a fost amânată după ora 14.00, din cauza situației medicale a pacienților.

Alte victime ale incendiului din clubul Colectiv vor fi transferate, duminică, la spitale din străinătate, cu două aeronave C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române. Răniții vor fi transportați la spitale din Marea Britanie şi Ungaria.

Potrivit unui comunicat de presă transmis duminică dimineaţă de MApN, două aeronave de tip C-27J Spartan ale Forţelor Aeriene Române, configurate pentru misiuni de evacuare medicală, sunt planificate să execute duminică două noi misiuni umanitare de urgenţă către Marea Britanie (ora aproximativă de decolare 10.00), şi Ungaria (ora aproximativă de decolare 12.00) pentru transferul unor pacienţi răniţi în incendiul de la clubul Colectiv.

Misiunile vor fi executate la solicitarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă al Ministerului Afacerilor Interne, iar pacienţii vor fi asistaţi pe timpul zborurilor de echipe medicale coordonate de SMURD şi sprijinite de medici şi personal de specialitate din MApN.

Sâmbătă dimineaţă, 16 răniţi în incendiul din clubul Colectiv au fost preluaţi cu două aeronave Spartan ale Ministerului Apărării, care au decolat de la Baza Militară de la Otopeni. Opt dintre pacienţi au fost transferaţi pentru tratament în trei spitale din Olanda, iar ceilalţi opt, la Spitalul Militar din Bruxelles. Doi dintre cei opt pacienţi transportaţi în Olanda au murit – unul în ambulanţă, spre spital şi altul la spitalul din Rotterdam, după cum a precizat secretarul de stat în Ministerul Afacerilor Interne, Raed Arafat.

Sâmbătă seară, alte două victime – Alexandru Hogea şi Mariana Oprea – au fost preluate de aeronave ale Inspectoratului General de Aviaţie şi transferate în Austria.