12.7 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 18:23

Masacrul Colectiv: 38 de răniți, internați în spitalele bucureștene, 6 sunt în stare critică

spot_img

Un număr de 38 de persoane rănite în clubul Colectiv sunt internate în spitalele bucureștene, șase dintre acestea fiind în stare critică, potrivit datelor centralizate la Ministerul Sănătății.

Astfel, la Spitalul de Arși sunt internați 11 pacienți, la Spitalul Bagdasar Arseni – 9, la spitalele Grigore Alexandrescu și Militar Central  – câte patru pacienți, la Spitalele Elias și Floreasca –  câte trei pacienți, la Spitalul Universitar — doi pacienți, iar la Spitalele Dimitrie Gerota și CC Iliescu  – câte un pacient.

Până în prezent au fost externate 43 de persoane care au primit îngrijiri medicale în unitățile sanitare din țară“, precizează MS.

În plus, 39 de pacienți au fost transferate în unități sanitare din străinătate.

Potrivit centralizatorului, în Austria au fost transferate patru persoane, s-a înregistrat un deces, iar trei persoane se află în stare stabilă. În Belgia, opt persoane se află în stare stabilă, dintre care cinci cu progrese punctuale. În Olanda, din cei opt pacienți transferați, șase sunt în stare stabilă, iar doi au decedat. În Franța a fost făcut un transfer care s-a soldat cu decesul pacientului.

De asemenea, în Germania au fost transferate cinci persoane, fiind înregistrate două decese, în Marea Britanie, din cei nouă pacienți transferați, șase sunt în stare stabilă, iar trei au decedat. În Norvegia se mai află o persoană în stare stabilă, în Israel, din cei trei pacienți transferați doi sunt în stare stabilă, iar un altul a murit.