3.9 C
București
marți, 7 decembrie 2021 - 20:45
No menu items!

Masacru în Fâșia Gaza. Zeci de oameni au fost uciși duminică

spot_img

Liderii palestinieni şi Liga Arabă acuză Israelul de comiterea unui masacru în Fâşia Gaza, unde cel puţin 62 de palestinieni au murit duminică în bombardamente israeliene.

fasia gaza

Autoritatea Palestiniană condamnă în modul cel mai vehement masacrul atroce comis de forţele de ocupaţie israeliene împotriva civililor nevinovaţi din Shajaya, conform unui comunicat oficial. “Comunitatea internaţională trebuie să reacţineze imediat la această crimă de război”, adaugă Autoritatea Palestiniană.

La rândul său, preşedintele Ligii Arabe, Nabil al-Arabi, a catalogat drept “crimă de război” bombardamentele israeliene din oraşul Gaza.

Mişcarea Hamas nu respectă armistiţiul umanitar, continuând atacurile în zona Shajaya, un cartier al oraşului Gaza, acuză armata israeliană, promiţând că va riposta.

“O dată în plus, mişcarea Hamas încalcă armistiţiul. Acordul a fost negociat prin intermediul Crucii Roşii, care a propus o pauză umanitară. Armata israeliană va riposta”, a declarat un purtător de cuvânt militar, citat de AFP.

Cel puţin 60 de palestinieni au fost ucişi duminică în Fâşia Gaza, în contextul intensificării operaţiunilor armatei israeliene, bilanţul celor 13 zile de confruntări fiind de peste 400 de morţi de partea palestiniană şi de şase morţi, inclusiv patru militari, în Israel.

Secretarul general al Naţiunilor Unite, Ban Ki-moon, este aşteptat duminică în regiune, iar în Qatar este programată o întrevedere între preşedintele Autorităţii Palestiniene, Mahmoud Abbas, şi liderul mişcării teroriste Hamas, Khaled Meshaal.

S.M.