14.3 C
București
miercuri, 27 octombrie 2021 - 18:51

Mărturiile cutremurătoare ale supraviețuitorilor din clubul Colectiv

spot_img

Toți cei care au supraviețuit tragediei din clubul Colectiv povestesc că incendiul a pornit de la artificiile care au cuprins stâlpii de susținere ai incintei și apoi tavanul clubului. În spațiul mic, de maxim 200 de persoane, se aflau peste 400 de tineri care veniseră la evenimentul organizat gratuit în club.

Alin Pândaru, unul dintre cei care a fost în această seară în club, a povestit că în timpul concertului a pornit un incendiu din cauza unor artificii. Incendiul s-a extins rapid din cauza spațiului mic.

Toți oamenii s-au repezit spre ieșire, s-a creat îmbulzeală. Nu a avut loc nicio explozie, spune el, deși alți martori spun că au auzit zgomotul unei explozii.

S-au aprins niște lumânări din acelea de tort, ca de nuntă, de ard. Au aprins niste lumânări ca de tort, două pe o parte, două pe alta. Două s-au stins normal, celelalte două din partea dinspre spre scenă au aprins tavanul. A coborât focul pe stâlp, atunci oamenii au ieșit în panică, ne-am grăbit către ieșire, după care s-a întâmplat o vâlvătaie enormă, a ars tot tavanul. Am simțit o căldură năprasnică, m-am ferit, am avut noroc că am avut o sticlă de bere în mână, am vărsat-o pe mine și în acest fel, iată-mă, trăiesc. (Ultimele imagini pe care mi le amintesc sunt, n.r.) cățărându-mă pe oameni și încercând să ies afară, povestește alt martor.

artificii club

Focul a pornit de la nişte artificii. S-a extins pe stâlpul clubului după care a luat foc totul. Uşa de evacuare – era doar una singură deschisă, celalaltă era blocată. S-au călcat în picioare. Au spart uşa. În 20 de minute a venit primul echipaj de poliţie. După care au venit pompierii. Au intrat cu măştile de oxigen înăuntru şi au băgat cam o linie la 30 de minute. Explozie nu a fost, dacă era explozie muream cu toţii, a declarat unul dintre răniți.