9.4 C
București
luni, 18 octombrie 2021 - 1:34

Mărturii teribile ale românului supravieţuitor furtunii din Halkidiki

spot_img

Mărturii cutremurătoare ale românului care şi-a pierdut familia în furtuna din Halkidiki. Omul a fost primul care a sărit în ajutorul copilului său prins de un copac prăbuşit, relatează Antena 3.
Românul a povestit autorităţilor greceşti minut cu minut ce s-a întâmplat din momentul izbucnirii furtunii.

“A căzut acoperișul, sub greutatea celor trei copaci și peste el. Omul s-a putut ridica, a auzit țipătul copilului de afară, care era undeva mai departe de el și de soție. A văzut-o pe soție sub acoperiș, dar auzindu-l pe copil, a ales să meargă la el să-l ajute. A mers acolo unde a auzit strigătul de ajutor. Împreună cu ei erau nașii lor, iar nașul l-a ajutat să-l scoată pe copil de sub acoperiș. O femeie l-a dus pe copil undeva la adăpost, în restaurant, și preț de câteva minute a încercat să-l resusciteze pentru că cel mic a înghițit foarte multă apă. Ulterior, bărbatul a ajuns la spital, acolo unde era copilul lui.”, a relatat Antena 3.

Din păcate, copilul de 8 ani nu a supravieţuit leziunilor suferite. Nici pentru mama lui şi soţia bărbatului supravieţuitor nu s-a putut face nimic. Ea a murit pe loc în momentul în care acoperişul s-a prăbuşit peste ea.
Românul supravieţuitor este încă stare de şoc şi se află sub supravegherea medicilor greci.

Furtuna care a avut loc în staţiunea grecească Halkidiki pe data de 9 iulie este cea mai puternică din ultimii 35 de ani, spun specialiştii.