19.3 C
București
miercuri, 27 septembrie 2023 - 6:05
No menu items!

Mărturia care îl „îngroapă” definitiv pe asasinul fetei de 12 ani. Filmul oribilei crime

spot_img

Ies la iveală detalii înfiorătoare în cazul fetiței de 12 ani, ucisă și ascunsă în canapea. Principalul suspect în cazul crimei este Ilie Marcel Şerbuc care a recunoscut fapta mamei sale, la telefon, declarând că a ucis-o pe fetiţă.

Declaraţia mamei e probă în dosar şi i-a convins pe judecătorii Tribunalului Bucureşti să emită mandat de arestare preventivă pe numele lui Şerbuc.

În motivarea arestării preventive, datele adunate până acum de anchetatori refac cronologia acelor zile, ultimele din viața unei fetiţe de 12 ani.

Marcel Şerbuc împreună cu concubine sa și fetița acesteia au închiriat o locuință, prin intermediul unui agent imobiliar, la sfârşitul lunii martie, anul acesta unde s-au mutat.

Cel care a vorbit ultima oară cu Ana Maria la telefon este tatăl biologic care le-a declarat anchetatorilor că s-a întâmplat pe 9 aprilie, cu o săptămână înainte de Paşte.

După două zile, pe 11 aprilie, bărbatul a sunat-o din nou, dar fetiţa nu i-a mai răspuns la telefon.

Potrivit anchetatorilor, pe 13 aprilie, Marcel Şerbuc şi concubina sa au părăsit România, cu destinaţia Spania.

Femeia a fost ulterior reţinută de poliţia de acolo şi audiată prin videoconferinţă. Ea a declarat că, cu 2-3 zile înainte de plecarea lor în Spania, fetiţa i-ar fi spus că vrea să meargă la tatăl ei biologic.

Mama fetiței a declarant că, în jurul orei 5:00, ea a plecat la muncă, iar Ana Maria a rămas în apartamentul închiriat, cu Marcel Şerbuc. Când s-a întors acasă, în jurul orei 14:00, fetiţa nu mai era acolo.

Şerbuc i-a spus că Ana Maria a plecat la tatăl ei biologic şi că avea telefonul descărcat, de aceea nu poate fi sunată.

 Femeia a precizat că a mai încercat să ia legătura cu fiica ei şi zilele următoare, dar telefonul era fără semnal. Dar Monica Iftimovici nu s-a impacientat şi nu și-a căutat copilul.

Cel care a dat-o pe Ana Maria dispărută la poliţie a fost tatăl ei biologic, Daniel C.

Poliţia spune că a primit sesizarea în data de 3 mai. 

La scurt timp, la începutul lunii mai, polițiștii au mers în satul natal al lui Marcel Şerbuc, din comuna Şcheia (Suceava) şi au stat de vorbă cu mama acestuia, ca să afle unde este el. Aceasta le-a spus că nu știe nimic despre el.

Câteva zile mai târziu, femeia a primit un telefon din partea fiului. „I-am spus că era căutat de poliție și l-am întrebat de ce. Atunci, el, deși la început n-a vrut să-mi spună nimic, mi-a zis că a făcut ceva foarte grav și că a omorât-o pe Ana Maria, fata concubinei lui.

A spus că a avut un conflict spontan cu fata, iar el a împins-o, ea a căzut, s-a lovit de marginea căzii și a început să sângereze şi să tremure. Mai mult n-a vrut să-mi spună”, a mărturisit femeia, recent, în anchetă.

După descoperirea cadavrului fetiţei, pe 3 iunie, poliţia s-a întors în zona Sucevei şi au audiat-o și pe fosta soţie a lui Marcel Şerbuc.

 Ea a declarat că bărbatul era foarte gelos și că de mai multe ori a fost violent cu ea, fizic și verbal. „Mă ameninţa că mă omoară, că mă bagă într-un sac și mă aruncă într-un canal”, a declarat fosta soţie, în anchetă.  Ea a mai precizat că Şerbuc obișnuia să fie agresiv și cu fiul său, pe care-l lovea cu furtunul, în zona capului.

Proprietarul apartamentului închiriat de Şerbuc spune că acesta întârzia cu plata chiriei, aşa că pe 12 mai l-a sunat. Şerbuc i-a zis că e în Spania, la muncă, dar l-a asigurat că va găsi o modalitate să achite chiria.

După cinci zile, aflând, cel mai probabil, de la mama lui că e căutat de poliţie, Şerbuc nu i-a mai răspuns proprietarului la mesaje. Acesta i-a cerut atunci unui prieten să meargă la apartament, ca să fotografieze indexul apometrului. Pe 25 mai, acel bărbatul a intrat în casa unde fusese comisă crima. A constatat că apartamentul e gol, iar în interior se simţea un miros de putrefacţie. I-a spus toate acestea proprietarului, dar acesta a venit la apartament abia în data de 3 iunie. Atunci a fost descoperit cadavrul fetiţei.  Când a fost ucisă fetiţa de 12 ani

Trupul copilei se afla în lada canapelei din sufragerie, învelit în doi saci menajeri.

Legiştii care au efectuat autopsia au stabilit că moartea fetiţei s-a produs prin strangulare cu un cordon. Și, deşi din celelalte date ale anchetei rezultă că fetiţa a fost ucisă în dimineaţa zilei de 11 aprilie, legiştii au apreciat că decesul s-a produs, cel mai probabil, „cu aproximativ trei săptămâni anterior descoperirii cadavrului”, adică pe la mijlocul lunii mai.

Marcel Şerbuc este inculpat în dosarul deschis la Parchetul de pe lângă Tribunalul Bucureşti, iar acum este căutat de poliţie, fiind pe lista infractorilor deosebit de periculoși.

D.Constantin