22.8 C
București
vineri, 22 septembrie 2023 - 10:33
No menu items!

Martin Schulz s-a întâlnit cu o delegație a kurzilor

spot_img

La finalul întrevederii cu Martin Schulz, protestatarii au părăsit sediul PE într-o atmosferă de calm

 Martin Schulz reiterează sprijinul pentru aderarea României la Schengen

Președintele Parlamentului European, Martin Schulz, s-a întâlnit cu o delegație kurzilor care au pătruns cu forța în sediul instituției de la Bruxelles, dând asigurări că PE susține eforturile internaționale pentru a opri gruparea Statul Islamic și promițând să transmită mesajul lor la NATO, relatează AFP.

Manifestanții, care agitau drapele kurde și banderole cu chipul liderului separatist kurd Abdullah Ocalan, au reușit să pătrundă în holul PE trecând de zona controlului de securitate.

În PE mai mulți eurodeputați au venit să se întâlnească cu protestatarii, iar liderul grupului S&D din legislativul comunitar, Gianni Pittella, a stârnit aplauze când a afirmat: „Vom lupta împotriva Statului Islamic”.

Președintele PE, Martin Schulz, a acceptat apoi să primească o delegație a kurzilor, căreia i-a transmis că modul lor de acțiune „nu este poate cel mai bun”, dar i-a asigurat de „susținerea PE pentru eforturile internaționale angajate pentru a opri SI și a promis să trimită mesajul lor la NATO”, a indicat o sursă din Parlament.

La finalul întrevederii cu Martin Schulz, protestatarii au părăsit sediul PE într-o atmosferă de calm în jurul prânzului.

C.A.