6.4 C
București
joi, 27 ianuarie 2022 - 14:31
No menu items!

Martin Schulz: Am fost surprins de observaţiile lui Băsescu, o să-l întreb personal ce a vrut să spună

spot_img

Martin Schulz

Preşedintele Parlamentului European (PE), Martin Schulz a declarat, sâmbătă, după lansarea eurocandidaţilor PSD-UNPR-PC, că a fost surprins de observaţiile preşedintelui Traian Băsescu la adresa sa. Schultz a menţionat că Băsescu nu i-a citit cu atenţie declaraţiile referitoare la criza din Ucraina şi că îl va întreba personal la ce anume s-a referit.

Am fost surprins de observaţiile preşedintelui Traian Băsescu. L-am respectat întotdeauna din punct de vedere instituţional, ca preşedinte al României. (…)În ultima întâlnire pe care am avut-o cu preşedintele Băsescu am discutat despre Schengen, am susţinut accesul României în spaţiul Schengen, astfel că am fost un pic surprins de ceea ce a spus despre mine. O să-l întreb personal la ce anume s-a referit, nu am înţeles.

Martin Schultz

preşedinte PE

Preşedintele PE a explicat la ce s-a referit când a vorbit despre anexarea Crimeii, arătând că “este o încălcare teribilă a legilor internaţionale, iar Rusia este obligată să respecte regulile internaţionale“.

De aceea, sancţiunile sunt justificate. Am declarat că trebuie să căutăm soluţii diplomatice, în ultimă instanţă. Putem discuta. Dacă este o nouă ameninţare, la adresa Moldovei, de exemplu, trebuie să mărim aceste sancţiuni. Şi am spus că trebuie să informăm cetăţenii noştri că sancţiunile la adresa Federaţiei Ruse ne afectează şi pe noi. Acest lucru am spus, şi sunt surprins de afirmaţiile preşedintelui Traian Băsescu, cred că nu a citit cu atenţie.

Martin Schultz

preşedinte PE

R.D.