25.3 C
București
marți, 21 mai 2024 - 16:45
No menu items!

Marte în Săgetător pentru fiecare-n parte și Mercur în Capricorn, atent la vorbe și fapte

spot_img

Iată-ne la jumătatea lunii decembrie, ceea ce înseamnă că ne mai despart câteva zile de  noul an, care va veni cu  surprize câte-n lună și în stele, pentru toți nativii din zodiac. Dar până atunci, mai avem o serie de întâlniri astrologice interesate, cum ar fi intrarea lui Marte în Săgetător și tranzitul lui Mercur în Capricorn, ba chiar și niște retrogradări ale acestuia, la care trebuie să fim foarte atenți.

Marte, cunoscută în astrologie ca planeta războiului, a confruntărilor, guvernatoarea zodiei Berbec se află în tranzit în Săgetator, începând cu data de 13 decembrie și până pe 24 ianuarie 2022 la ora 14:53.

În acest interval, capacitatea noastră de a obține ceea ce dorim, de a avea inițiativă, de a lupta, de a ne apara, de a rezista la un efort fizic susținut, de a ne satisface nevoile de orice natură, vor fi sub influența zodiei Săgetător. 

Planeta Marte este asociată cu  forța, inițiativa, curajul, impulsul, sexualitatea, agresivitatea, lupta.

În această perioadă, caracteristicile planetei Marte, vor fi îndreptate spre evoluție, progres. 

Putem observa un mai-mare avânt spre tot ceea ce înseamnă prin mișcare, aventură, călătorii, studii superioare(mai ales cele îndreptate spre spiritualitate, religie, medicină, filozofie.

Optimismul ne va însoți în această perioadă, iar în relațiile cu ceilalți vom da dovadă de înțelegere, sinceritate, jovialitate,chiar dacă, din când în când este posibil  să lipsească stabilitatea, armonia și chiar fidelitatea. 

Până pe 24 ianuarie 2022, care marchează finele tranzitului planetei Marte, Berbecul va depune un efort maxim, dar benefic pentru evoluția sa profesională, ceea ce e de bun augur. Era și timpul!

Taurul va depunde eforturi mari pentru a strânge banii la comun cu partenerul de cuplu sau de afaceri, pentru a obține banii din moșteniri, din pensii de urmași, pentru a face rost de banii pentru taxe si impozite sau credite. Nu fi lacom, totuși!

Gemenii vor simți destul de intens tranzitul planetei Marte, deoarece acesta va acutiza relațiile parteneriale de cuplu si de afaceri, colaborările, negocierile, asocierile de toate felurile. Inspiră, expiră, lasă cearta pe altă dată!

Pentru Rac, energia si entuziasmul planetei Marte se vor indrepta spre locul de muncă și spre starea de sănătate. Va munci mult și poate ajunge la epuizare. Nu doar duminica e zi de odihnă!

Până pe 24 ianuarie, Leul va depune un efort maxim, pentru relația cu partenerul de cuplu. Leii fără copii vor dori să aibă, iar cei care au deja, își vor petrece mult timp alături de ei. Baby it is cold outside!

Fecioara se va strofoca în această perioadă pentru tot ce are legătură cu casa, mama, neamul din care provine dar și cu bunurile imobiliare de care dispune sau pe care dorește să le achiziționeze. Problemele domestice vor determina acțiuni pe care Fecioara trebuie să le inițieze, dar să și le rezolve. Fii liniștită, îți ies toate!

Balanța  a găsit portalul și a intrat pe tărâmul studiului, și va putea susține eventuale examene cu mult curaj și determinare. Va face multe drumuri scurte pentru a rezolva diferitele situații care presupun acte și înscrisuri. Există și o pauză în acest du-te – vino!

Pentru Scorpion energia fizică, efortul, se vor indrepta spre muncă, de fapt spre găsirea unor noi modalități de a obține bani din muncă proprie constantă și care să fie remunerată prin salariu. Munca-i brățară de aur!

Săgetătorul se află într-o relație armonioasă cu zodia Berbec, astfel că planeta Marte îi va aduce acestuia multă energie, forță, entuziasm și curaj, în tot ceea ce intreprinde, mobilizându-l atât de mult, încât este posibil să mai și obosească. Va fi foarte preocupat de starea sa generală de sănătate dar și de modul cum se prezintă în fața celorlalți. Energia aceasta puternică este resimțită de către Săgetător o dată la doi ani. Zoe, Zoe, fii bărbată!

Pentru Capricorn,  energia acestei perioade va fi destul de greu vizibilă de către cei cu care interacționează, dar va fi percepută de acesta ca ceva care nu îi dă liniște interioară, astfel că deși va încerca să se relaxeze va fi foarte greu. Bea și tu un ceai de tei, sau mă rog…vreo două-trei!

Energie, efort, inițiativă, activitate, toate vor fi la cote maxime în această perioadă, în relația Vărsătorului cu persoane cu care împărtășește aceleași idealuri, sau persoane care îl protejează sau îl pot proteja. Își poate face noi prieteni, poate adera la diverse asociații, organizații, sindicate sau partide politice, dar poate să se îi stopeze și pe cei care, de-a lungul celor doi ani de când nu a mai fost Marte in Săgetător, i-a supărat în vreun fel. You’ve got the power!

Până pe 24 ianuarie 2022, cel născut în zodia Pești, va dispune de curaj, inițiativă, activitate, entuziasm, motivație, încredere în sine. Astrele-s de partea ta, e timpul să faci ceva!

Nici planeta Mercur nu stă potolită în această perioadă, căci și-a început tranzitul prin zodia Capricorn, tot pe 12 decembrie, iar această călătorie se va încheia pe 14 februarie, la ora 23:40.

În astrologie, Mercur reprezintă modul în care comunicăm, în care asimilăm informții. Mercurul este mesagerul și, în mit, este asociat cu puterea cuvintelor ca roți de vrajă.

Așadar, atenție la cum și ce vorbiți și la cum discerneți informațiile pe care le primiți de la ceilalți!

Este bine ca orice informație nou primită în această perioadă, să fie verificată și abia atunci când suntem siguri de veridicitatea ei să o folosim.

Vom vorbi poate mai puțin ca de obicei, dar atunci când o vom face, discuțiile vor fi clare, concise, pertinente.

Vom tolera destul de greu superficialitatea, nerespectarea regulilor, mai ales dacă este un cuvânt dat, apoi nepunctualitatea.

Capricornul guvernează cariera, statutul social, reputația, imaginea publică, relația cu tatăl și cu cei sau cele care pentru noi reprezintă autoritatea.

În toată această călătorie, Mercur va fi și retrograd, ceea ce înseamnă că în mișcarea retrogradă, comunicarea poate părea să încetinească, să se rătăcească să vă loviți de apeluri pierdute și eforturi tehnologice.

Mercur guvernează tot ce are legătură cu actele și înscrisurile, iar cel mai bine ar fi, ca în aceste perioade, să amânați sau să refuzați semnarea contractelor sau inițierea unor proiecte.

Lungul drum al lui Mercur, care ne va însoți și-n anul ce va să vină, a început, deci, pe 13 decembrie 2021 ora 11:53 , odată cu intrarea în Capricorn, plimbare care va dura până pe 2 ianuarie 2022.

Pe 2 ianuarie 2022 ora 9:10 , Mercur merge în mod Direct prin Vărsător până pe 14 ianuarie, când intră în retrogradare prin zodia Vărsător, unde va sta până pe 26 ianuarie 2022, moment în care, din nou, Mercur intră în retrogradare prin zodia Capricorn până pe data de 4 februarie.

Pe 4 februarie 2022 ora 6:12, Mercur intră în mers Direct prin zodia Capricorn până pe 14 februarie ora 23:40 când ajunge din nou în Vărsător, iar de aici, până pe 10 martie 2022 ora 3:31, Mercur va tranzita zodia Vărsător si va intra în zodia Pești.

Lorena L.