12.4 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 16:08

Marșuri ale tăcerii în mai multe orașe. Capitala anunță miting în Piața Universității

spot_img

Sute de oameni au ieșit în stradă, în principalele orașe ale țării, în marșuri ale tăcerii, din solidaritate cu victimele din clubul Colectiv din București. În Piața Universității, bucureștenii se vor strange marți la ora 18.00

Zeci de oameni din Sibiu, Arad, Iași şi Cluj au ieşit în stradă, într-un marş al tăcerii în memoria victimelor din incendiul din clubul Colectiv din Capitală, dar şi în semn de solidaritate cu răniţii din spitale.

Tinerii s-au mobilizat pe rețelele de socializare, au purtat în mână lumânări şi candele pe care le-au depus în altare improvizate în piețele central din orașe. Marșurile s-au desfăşurat în tăcere, tinerii rugându-se în gând pentru răniţii din spitale. La Cluj, în Piața Unirii, câțiva participanți au acuzat autoritățile de nepăsare și au protestat cu bannere pe care scria ”Corupția ucide” și ”Câți să mai moară ca să ieșim în stradă?”

Peste trei sute de arădeni și-au îndreptat gândurile și către solistul vocal al trupei “Goodbye to gravity”, arădeanul Adrian Găluț, aflat în stare gravă la spital.

Nu ne stă în putere să salvăm viețile celor care se află acum pe paturile spitalelor, nici să ne aducem înapoi apropiații care au plecat dintre noi. Nu ne-a rămas decât să le aducem un ultim omagiu tinerilor decedați și să fim cu gândul și sufletul alături de celelalte zeci de persoane, rănite în urma incendiului produs vineri seară în clubul Colectiv, și care sunt internate în spitalele bucureștene.

participant la marș

Și tinerii din Iași s-au adunat în fața Casei de Cultură a Studenților, unde au depus flori și lumânări. Un gând aparte s-a îndreptat către Adrian Rugină, cel care a sprijinit trupele ieșene rock Bucovina și GOD, dar și cunoscutul festival Rock’N’Iasi. De altfel, organizatorii festivalului au suspendat toate concertele care urmau să aibă loc în aceste zile.

În Capitală, zeci de oameni se mobilizează pe rețelele de socializare pentru a protesta în Piața Universității, marți la ora 18.00. Bucureștenii vor mărșălui spre clubul Colectiv, așa cum au făcut și duminică, cerând demisia responsabililor de tragicul eveniment.