19 C
București
marți, 27 septembrie 2022 - 13:59
No menu items!

”Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”, protestul studenților de sâmbătă, împotriva Guvernului

spot_img

Sindicatul Elevilor şi Studenţilor Militanţi pichetează, sâmbătă, sediile USR, PNL şi cel al Guvernului, într-un marș intitulat ironic ”Marşul Pomanagiilor Împotriva Neoliberalismului”. Studenții cer acordarea gratuității la transportul pe calea ferată, așa cum era înainte de adoptarea Ordonanței austerității, care le-a tăiat la jumătate aceste beneficii.

”În ceea ce privește gratuitatea introdusă de PSD, pentru transportul pentru studenți, se modifică și se revine la 50%. Eu nu văd aici un capăt de țară” spunea premierul Florin Cîțu, când a fost întrebat de jurnaliști de ce a luat aceste măsuri în privința studenților.

Organizatorii protestului insistă că măsurile de austeritate lovesc în cei mai vulnerabili dintre tineri şi că Guvernul sacrifică accesul la mobilitate al studenţilor în jocurile politice la care ia parte. 

De altfel, după adoptarea Ordonanței, liderul deputaților PNL, Florin Roman, a anunțat că împreună cu președintele PNL, Ludovic Orban, va depune un amendament la actul normativ al Guvernului. Practic, cei doi lideri ai partidului premierului propun modificarea prevederilor lui Cîțu în privința studenților, cărora li se vor acorda 24 de călătorii gratuite pe an, dacă amendamentul va fi votat.

E. Stan