14 C
București
duminică, 28 noiembrie 2021 - 17:42
No menu items!

Marko Attila poate fi arestat. Cătălin Teodorescu a fost salvat

spot_img

Cei doi parlamentari au fost puși sub acuzare de DNA în dosarul “ANRP”

attila marko

Plenul Camerei Deputaților a avizat, miercuri, cererea Direcției Naționale Anticorupție (DNA) privind arestarea preventivă a deputatului Marko Attila (UDMR). În schimb, colegul acestuia de “dosar”, Cătălin Teodorescu (PDL) a fost salvat de colegii deputați.

Președintele Camerei Deputaților, Valeriu Zgonea, a anunțat, la finalul votului – care a fost secret, cu bile – că, în cazul deputatului Cătălin Teodorescu “nu a fost întrunit numărul necesar de voturi pentru arestare”.

Potrivit procesului-verbal prezentat în plen de secretarul Camerei Marcel Ciolacu, numărul deputaţilor prezenţi a fost de 292, 146 din voturile valabil exprimate fiind “pentru” şi 101 “împotrivă”.

Ciolacu a precizat că, potrivit articolului 76 din Constituţie şi potrivit Regulamentului, hotărârea de încuviinţare se adoptă cu votul majorităţii celor prezenţi, iar acest număr de voturi nu a fost întrunit.

Decizia plenului Camerei Deputaților o contrazice total pe cea de marți a Comisiei Juridice a Camerei, care a avizat cererea DNA privind arestarea în cazul deputatului Cătălin Teodorescu și a respins-o pe cea privindu-l pe Marko Attila.

Astfel, miercuri, avizul în cazul deputatului UDMR fost dat, cu 171 voturi pentru și 111 împotrivă, pentru solicitarea încuviințării privind arestarea preventivă.

Deputatul MARKO ATTILA-GABOR este acuzat de abuz în serviciu dacă funcționarul a obținut pentru sine sau pentru altul un folos necuvenit.

CITEȘTE ȘI: Deputatul Marko Attila Gabor, trei ani de închisoare cu suspendare