7.7 C
București
miercuri, 20 octombrie 2021 - 2:49

Mark Zuckerberg, fondatorul Facebook, își va lua două luni de concediu de paternitate

spot_img

Patronul și fondatorul Facebook, Mark Zuckerberg, și-a anunțat vineri intenția de a-și lua două luni de concediu de paternitate după nașterea primului său copil.

“Este o decizie foarte personală și am decis să iau două luni concediu de paternitate atunci când se va naște fiica noastră”, a scris el într-un mesaj postat pe pagina sa personală de pe rețeaua socială în numele său și al soției sale, Priscilla Chan, și publicat de jurnaliștii Agerpres.

“Studiile arată că atunci când părinții care lucrează își iau timp pentru a sta cu nou-născuții lor, rezultatele sunt mai bune pentru copii și familiile lor”, subliniază Mark Zuckerberg.

Facebook permite angajaților săi din Statele Unite să-și ia până la patru luni de concediu de maternitate sau paternitate plătit, pe care îl pot repartiza așa cum doresc în primul an după naștere.

Mark Zuckerberg a anunțat la sfârșitul lunii iulie că el și soția sa urmează să fie părinții unei fetițe, dezvăluind cu această ocazie că au încercat ani de zile să aibă un copil, dar Priscilla a avut trei avorturi spontane.

Alegerea sa de a-și lua concediu de paternitate de două luni contrastează cu cea a unui alt patron de pe Silicon Valley, Marissa Mayer, care nu și-a încetat decât foarte puțin timp activitatea după nașterea primului ei copil în 2012, când a preluat conducerea Yahoo!.