9.2 C
București
marți, 26 octombrie 2021 - 13:55

Mark Zuckerberg a împlinit 30 de ani

spot_img

Cofondatorul Facebook, felicitat de sute de oameni pe rețele de socializare cu ocazia aniversării sale

 Mark Zuckerberg

Mark Zuckerberg, cofondator al Facebook și multimiliardar, a împlinit miercuri 30 de ani, eveniment amplu salutat pe rețelele de socializare. Sute de persoane l-au felicitat pe Facebook, Twitter sau alte forumuri online, relatează AFP.

Cel mai celebru dintre studenții care au renunțat la cursurile de la Harvard se află în fruntea celei mai mari rețele de socializare din lume și deține o avere estimată la 25 miliarde de dolari. Viața lui a făcut obiectul unui film artistic, recompensat cu un premiu Oscar. S-a căsătorit cu Priscilla Chan în 2012, după listarea la Bursă a firmei sale.

Contul lui de Facebook numără 28 milioane de abonați, față de o medie de 328 pentru un tânăr obișnuit de 30 de ani.

Prezentat în filmul „The Social Network” ca o persoană supradotată în domeniul informaticii, dar destul de puțin adaptată la viața socială, el patronează în prezent o comunitate online de peste un miliard de oameni. Zuckerberg a fost desemnat de revista Time „Omul Anului” în 2012 și se află pe lista întocmită de revista Forbes a celor mai bogate 20 de persoane din lume.

Născut pe 14 mai 1984, Zuckerberg și-a petrecut copilăria la Dobbs Ferry (aproape de New York), fiind unul din cei patru copii dintr-un tată dentist și o mamă psihiatru. La 11 ani concepea deja programe informatice și a fondat în 2004 Thefacebook.com, numele original al site-ului, alături de colegii lui de clasă și cameră Dustin Moskovitz, Chris Hughes și Eduardo Saverin. A plecat de la Harvard în mai 2004, stabilindu-se în Silicon Valley (California).

C.A.