24.4 C
București
miercuri, 4 octombrie 2023 - 20:15
No menu items!

Marius Pop, salvator: A fost o dezorganizare totală. Studenta putea fi salvată

spot_img

Marius Pop

Marius Pop – membru al Transsylvania Off Road Club, unul dintre primii salvatori ajunși, luni seara, la locul tragediei aviatice din Apuseni –  a declarat pentru Sursa Zilei că studenta la Medicină care a murit „putea fi salvată dacă un medic ar fi ajuns la timp”.

Nu știu exact ora la care am ajuns la epavă, pentru că am umblat foarte mult. Noi am plecat din Cluj în jurul orei 19.00. Epava era la nivelul solului, au durat foarte mult căutările. Când am ajuns lângă epavă mai erau niște localnici care confecționaseră niște tărgi din pături și au început să -i coboare pe răniți. Noi i-am preluat în mașini și i-am dus până jos, la ambulanțe (…) Când am ajuns, Adrian Iovan nu mai era în viață. Domnișoara sigur ar fi trăit dacă ar fi ajuns medicii la timp, vă spun din propria experiență, a murit mai mult din cauza frigului. De la unul dintre supraviețuitori care nu era foarte grav rănit am înțeles că Adrian Iovan a mai trăit două ore-două ore jumătate de la momentul accidentului (…) Aeronava s-a prăbușit la o altitudine de peste 1.000 de metri.

Marius Pop

salvator

Marius Pop a explicat că nimeni nu știa nimic depre locul unde s-a prăbușit avionul.

Am mers doar după coordonatele de pe hartă, a durat mai mult de 2-3 ore căutarea. Până la un moment dat am mers cu mașinile, după care am lăsat mașinile și am mers pe jos, pentru că nu se putea cu mașina printre copaci prin pădure. De la locul unde am lăsat mașina până la locul epavei am mers pe jos încă 300-400 de metri. Coordonatele au fost primite de la ISU, din păcate a fost o dezorganizare totală, nu îmi face plăcere să spun acest lucru. NIMENI NU ȘTIA NIMIC. Nimeni nu știa unde era epava. Vă dați seama… dacă a durat atât să o găsim. Era o nebuloasă, nu știa nimeni unde este epava, ce se întâmplă. Epava a fost găsită niște localnici.

Marius Pop

salvator

Ștefan Etveș