10 C
București
marți, 11 mai 2021 - 1:41

Marin Anton, după ce a spus că familia sa votează PSD dacă se dă legea grațierii: „A fost un spirit de glumă. Eu mă lupt la sânge cu PSD”

Liderul PNL Giurgiu, Marin Anton, a produs valuri ]n partid cu declarația de vineri când a spus că, în cazul unei legi a amnistiei și grațierii, copiii săi vor vota cu PSD. Acum, cazul său ar putea fi discutat în ședința de luni a PNL.

Marin Anton, a declarat, vineri, într-o conferință de presă, că va avea o „problemă” acasă dacă PSD dă amnistia pentru că familia lui va vota cu social-democrații la alegeri. „Dacă apare amnistia, am o problemă acasă cu copiii, au zis că cel puţin odată vor vota PSD-ul. Dacă dau chestia asta cu amnistia «noi odată vom vota PSD-ul», nu ştiu la care alegeri, dar indiferent de situaţie noi odată vom vota PSD-ul pentru că ţi-a adus liniştea. Asta e şi cu nevastă-mea”, a declarat liderul PNL Giurgiu.

În plus, el a spus că are „o părere bună despre Iordache”, în comparație cu Niculae Bădălău, liderul PSD Giurgiu.

Declarațiile sale au stârnit indignare printre liberali, revoltați că un membru al partidului susține partidul rival și măsurile pe care le ia acesta. Surse liberale au declarat că afirmațiile lui Marin Anton vor fi discutate și analizate în ședința de luni a Biroului Executiv al PNL.

În replică, Marin Anton ne-a declarat în exclusivitate că „foarte mulți au înțeles greșit afirmațiile de vineri” și că „președintele partidului și mulți din conducere știu cum mă lupt eu în Giurgiu cu PSD și cu gașca lui Bădălău”.

„S-a înțeles greșit, a fost un spirit de glumă, eu nu am cum să votez cu PSD și nici copiii mei, pentru că le arăt corect cu cine trebuie să voteze, având un tată cu state vechi în PDL. Păi eu mă lupt la sânge cu PSD aici și cu gașca lui Bădălău și nu este ușor deloc, iar președintele partidului știe foarte bine asta. Eu am adus PNL Giurgiu de la 10% în sondaje la 18-19% în condițiile în care PSD are o foarte mare majoritate aici”. Întrebat dacă îi este teamă de excludere sau demiterea din funcția de președinte de organizație locală, Marin Anton a negat răspicat: „Nu au cum să mă demită, eu am fost ales aici”.

DNA l-a trimis în judecată, pe 8 ianuarie 2018, pe Marin Anton, pentru luare de mită.

Andi Topală