19.4 C
București
marți, 30 mai 2023 - 0:57
No menu items!

Maricel Păcuraru ia o „pauză” de 3 luni în dosarul Poșta Română

spot_img

Maricel Pacuraru_SZ

Curtea de Apel București a suspendat procesul în care este trimis în judecată de procurorii DNA și unul din acționarii postului Realitatea TV, Maricel Păcuraru.

Completul format din judecătoarele Codruța Strîmb și Georgiana Tudor a decis să oprească judecata până când Înalta Curte de Casație și Justiție se va pronunța asupra modului în care trebuie aplicată legea penală mai favorabilă, după intrarea în vigoare a noului Cod Penal din februarie anul acesta.

Procesul de la Curtea de Apel București ajunsese aproape de final, dar avocatul Danielei Moisă, inculpat în dosar, a cerut, la termenul din 7 aprilie, suspendarea procesului până la clarificarea problemei aplicării legii penale mai favorabile.

Curtea de Apel București a fixat următorul termen pentru 3 iunie, dată la care urmează să se verifice dacă mai rămâne în picioare motivul de suspendare al procesului. Asta înseamnă că dacă ÎCCJ nu va clarifica până la acel moment problema aplicării legii penale mai favorabile, suspendarea judecății în dosarul Poșta va continua.

În acest dosar, Tribunalul București l-a condamnat, în 2012, pe Maricel Păcuraru la 8 ani de închisoare și pe fostul șef al Poștei, Dan Mihai Toader, la 6 ani de închisoare cu executare.

Ca urmare a intrării în vigoare a noului Cod Penal, decizia care va fi dată de Curtea de Apel București va fi definitivă.

Păcuraru, Toader și alți șefi din Poșta Română au fost trimiși în judecată în 2009 de procurorii anticorupție, în dosarul polițelor de asigurare pentru angajații Poștei, afacere considerată păguboasă de procurorii DNA. Prejudiciul reținut de procurori se ridică la patru milioane de euro și provine din introducerea în circuitul încheierii acelor polițe a unor intermediari fictivi.

Cristi Ciupercă