19.2 C
București
sâmbătă, 28 mai 2022 - 22:17
No menu items!

Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL și președinte ANSVSA, urmărit general după condamnarea pentru corupție

spot_img

Fotografia și semnalmentele fostului politician apar pe site-ul Poliției Române, la rubrica „Persoane urmărite”, după ce a fost condamnat definitiv pentru corupție. Înainte să intre pe lista urmăriților generali, Zlotea a anunțat pe Facebook că a plecat din România, că a cerut statut de refugiat politic în altă țară și că se va adresa CEDO.

 
Marian Zlotea, fost europarlamentar PDL și fost presedinte al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor, a fost dat în urmărire de către Poliția Română, după ce a fost condamnat definitiv, miercuri, de Curtea de Apel Bucureşti la 8 ani şi jumătate de închisoare pentru luare de mită, instigare la luare de mită şi trafic de influenţă, fiind acuzat că a primit de la subalterni, firme şi supermarketuri bani şi produse alimentare pentru „pomeni electorale”. Instanţa a dispus confiscarea de la Zlotea a sumei de 263.000 de lei. În prima instanță – Tribunalul Bucureşti – Marian Zlotea fusese condamnat la doi ani de închisoare cu suspendare.

În acelaşi dosar au fost condamnaţi definitiv miercuri și trei directori din ANSVSA: Doina Constanţa Lupu – 6 ani şi 6 luni de închisoare, Mădălina Ioana Podosu – 6 ani, Marius Hofman – 4 ani.